Ostale vijesti

Poziv na 17. Tradicionalni piknik Udruge kuhara Varaždinske županije

Druženje će započeti u podnožju vrha Čevo, u okruženju ribnjaka ŠRK „Keder“ Beletinec, uživanjem u prekrasnoj prirodi te priređenim zabavnim, društvenim i sportskim igrama (badminton, pikado i sl.). Uz navedeno, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama - janjcima s ražnja, kvalitetnom pršutu, domaćim sirevima te drugim jelima koje će pripremiti domaćini, ŠRK „Keder“ te članovi Udruge.

In memoriam: Ljudevit Sabo

U sedamdeset i drugoj godini života, zauvijek nas je napustio Ljudevit Sabo. Bio je među najpoznatijim kuharima u Istri i šire. Svoj radni vijek proveo je kao profesor u pulskoj srednjoj školi, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Svoje znanje prenio je na mnoge generacije kuhara te ih poticao na visoke rezultate na raznim kulinarskim natjecanjima.

Marin Pucar (1970. – 2021.)

"„Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!“, riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima. I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u „kompaniju sa srcem“.

Održana promocija prve hrvatske kuharice posvećene Varaždinskom zelju

Riječ je o prvoj takvoj kuharici isključivo posvećenoj Varaždinskom zelju u kojoj stručna učiteljica kuharstva Gospodarske škole u Varaždinu, Mirjana Habek i čuvarica sjemena čuvane sorte varaždinski zelja, Marija Cafuk, donose pedesetak recepata u kojima je zelje jedan od temeljnih sastojaka. Uz to, knjiga daje mnoštvo podataka o Varaždinskom zelju, o njegovoj proizvodnji, kiseljenju te njegovim nutricionističkim i ljekovitim svojstvima. Zelje je hrana i lijek, simbol varaždinskog kraja i njegova duga tradicija!

Podravka otvorila najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji za senzorska i kulinarska istraživanja

Zlata Bartl bila je znanstvenica koja je predvodila tim stručnjaka iz čijih su laboratorija prvo osmišljene dehidrirane Podravka juhe, a potom i Vegeta, Podravkin najpoznatiji proizvod i brand. Tijekom dugogodišnje karijere voditeljice Istraživanja i razvoja, vizionarka Zlata Bartl postavila je inovativnost, vrhunsku kvalitetu, izvrsnost i odgovornost prema potrošačima kao imperativ u poslovanju, čime se Podravka i dalje vodi.  

Predstavljena ''Tradicijska kuharica'' sa starim receptima od buče

Prema riječima Damira Crlenog, ovo je samo nastavak projekta vezan uz promociju varaždinskog bučinog ulja. - Cilj je bio da provjerimo kada se po prvi puta počelo pojavljivati ime ''buča'' u pisanim tiskovinama i kada se počala primjenjivati u kuhinji - rekao je Crleni i dodao kako su sva jela pripremljena prema modernoj kuhinji i predstavljena u ovoj kuharici.

Članovi Udruge kuhara Splitsko Dalmatinke županije sudjelovali na humanitarnoj večeri 'Trio fantasticus za dicu'

Večera od 5 sljedova popraćenih vrhunskim vinima održana je u restoranu Studentskog centra Kampu u Splitu, a sav prikupljeni novac doniran je udruzi Anđeli.

Članovi Udruge kuhara Splitsko Dalmatinke županije aktivno su se uključili u pripremu humanitarne večere te na taj način ostvarili svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.

Erich Glavica sudjelovao kao član ocjenjivačkog suda na 7. "Busan International Festival" u Južnoj Koreji

Manifestaciju je organizirala Udruga profesionalnih artisan radnika Koreje u suradnji s Kineskom udrugom ugostiteljske kulturne razmjene. Natjecatelji su stigli iz 11. uglavnom azijskih zemalja, dok je ocjenjivački sud bio sastavljen od Worldchefs sudaca koji su pristigli sa svih strana svijeta, a među kojima se našao i Erich Glavica. Natjecanje se odvijalo u kategorijama kuharskih hladnih postava, slastičarstva, pekarstva, i posluživanja. Pobjeda je zasluženo pripala korejskim natjecateljima koji će se 2020. godine predstaviti na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu.