18 .Tradicionalni piknik Udruge kuhara Varaždinske županije
Ovo 18. po redu tradicionalno i neformalno druženje okupit će članove, prijatelje i partnere spomenute udruge te je po prvi puta predviđeno da se protegne na dva dana.
Ovo 18. po redu tradicionalno i neformalno druženje okupit će članove, prijatelje i partnere spomenute udruge te je po prvi puta predviđeno da se protegne na dva dana.
Druženje će započeti u podnožju vrha Čevo, u okruženju ribnjaka ŠRK „Keder“ Beletinec, uživanjem u prekrasnoj prirodi te priređenim zabavnim, društvenim i sportskim igrama (badminton, pikado i sl.). Uz navedeno, posjetitelji će moći uživati i u gastro delicijama - janjcima s ražnja, kvalitetnom pršutu, domaćim sirevima te drugim jelima koje će pripremiti domaćini, ŠRK „Keder“ te članovi Udruge.
U sedamdeset i drugoj godini života, zauvijek nas je napustio Ljudevit Sabo. Bio je među najpoznatijim kuharima u Istri i šire. Svoj radni vijek proveo je kao profesor u pulskoj srednjoj školi, Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Svoje znanje prenio je na mnoge generacije kuhara te ih poticao na visoke rezultate na raznim kulinarskim natjecanjima.
"„Jednom Podravkaš, uvijek Podravkaš!“, riječi su koje je Marin Pucar kao predsjednik Uprave Podravke znao vrlo često govoriti u uvijek emotivnim obraćanjima svojim Podravkašicama i Podravkašima. I nisu to bile samo riječi. Svakim je danom, svakom odlukom, aktivnošću, projektom, sastankom ili druženjem pokazivao koliko je svog znanja, volje, iskustva i srca ugradio u „kompaniju sa srcem“.
Riječ je o prvoj takvoj kuharici isključivo posvećenoj Varaždinskom zelju u kojoj stručna učiteljica kuharstva Gospodarske škole u Varaždinu, Mirjana Habek i čuvarica sjemena čuvane sorte varaždinski zelja, Marija Cafuk, donose pedesetak recepata u kojima je zelje jedan od temeljnih sastojaka. Uz to, knjiga daje mnoštvo podataka o Varaždinskom zelju, o njegovoj proizvodnji, kiseljenju te njegovim nutricionističkim i ljekovitim svojstvima. Zelje je hrana i lijek, simbol varaždinskog kraja i njegova duga tradicija!
Zlata Bartl bila je znanstvenica koja je predvodila tim stručnjaka iz čijih su laboratorija prvo osmišljene dehidrirane Podravka juhe, a potom i Vegeta, Podravkin najpoznatiji proizvod i brand. Tijekom dugogodišnje karijere voditeljice Istraživanja i razvoja, vizionarka Zlata Bartl postavila je inovativnost, vrhunsku kvalitetu, izvrsnost i odgovornost prema potrošačima kao imperativ u poslovanju, čime se Podravka i dalje vodi.
Prema riječima Damira Crlenog, ovo je samo nastavak projekta vezan uz promociju varaždinskog bučinog ulja. - Cilj je bio da provjerimo kada se po prvi puta počelo pojavljivati ime ''buča'' u pisanim tiskovinama i kada se počala primjenjivati u kuhinji - rekao je Crleni i dodao kako su sva jela pripremljena prema modernoj kuhinji i predstavljena u ovoj kuharici.
Fajferica gastro show u urbanom štihu
Večera od 5 sljedova popraćenih vrhunskim vinima održana je u restoranu Studentskog centra Kampu u Splitu, a sav prikupljeni novac doniran je udruzi Anđeli.
Članovi Udruge kuhara Splitsko Dalmatinke županije aktivno su se uključili u pripremu humanitarne večere te na taj način ostvarili svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji.
Manifestaciju je organizirala Udruga profesionalnih artisan radnika Koreje u suradnji s Kineskom udrugom ugostiteljske kulturne razmjene. Natjecatelji su stigli iz 11. uglavnom azijskih zemalja, dok je ocjenjivački sud bio sastavljen od Worldchefs sudaca koji su pristigli sa svih strana svijeta, a među kojima se našao i Erich Glavica. Natjecanje se odvijalo u kategorijama kuharskih hladnih postava, slastičarstva, pekarstva, i posluživanja. Pobjeda je zasluženo pripala korejskim natjecateljima koji će se 2020. godine predstaviti na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu.