Sekcija ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza osnovana je 2007. s ciljem da se nivo ocjenjivanja na kulinarskim natjecanjima u Hrvatskoj podigne na još višu razinu. Članovi sekcije su vrsni kulinarski majstori koji su se godinama dokazivali radeći u struci ili su postigli zapažene uspjehe i rezultate na natjecanjima HKS-a. Kulinarska natjecanja u Hrvatskoj organizirana od strane HKS-a održavaju se po smjernicama WACS-a, a članove sekcije ocjenjivača pri ocjenjivanju primjenjuju WACS-ove kriterije ocjenjivanja.
Predsjednik Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza je Miroslav Dolovčak.
Ostali članovi sekcije ocjenjivača HKS-a:
Balent Vladimir, Crleni Damir, Čehić Toni, Čukelj Branko, Dragić Gostimir, Hornung Marijan, Jurešić Marinko, Kalabrić Zdravko, Kuzminski Marija, Lukin Dragica, Milotić Franjo, Ognjenović Branko, Pentek Katarina, Perčinić Zdenko, Perić Robert, Perman Damir, Ribarević Ivo, Žufika Branko, Erich Glavica, Balent Matija, Bohorč Grozdana, Špoljar Mirjana, Tomislav Karamarko, Anđelko Levanić, Ivan Đukić, Zlatko Novak.
Preminuli članovi sekcije: Erceg Stanko, Slavko Večerić i Trbušić Danica.
Poslovnik možete preuzeti ovdje.