30. studenog 2011. održana je Osnivačka skupština Sekcije za kulinarsku i slastičarsku artistiku.
Osnovni cilj Sekcije za kulinarsku artistiku je upoznavanje kolega s ovom specifičnom kulinarskom granom i razmjena iskustava vezano za ovu relativno nepoznatu kulinarsku granu u Hrvatskoj. Sekcija pruža pomoć kolegama koji su se upustili u ovu „avanturu“ tako da im se kroz edukaciju i literaturu približe osnove te pomaže kod nabave specijaliziranih setova noževa i druge opreme za rad kako bi lakše napredovali.
Kulinarska artistika raširenija je u svijetu te je sastavni dio svih najboljih svjetskih kulinarskih natjecanja kao što su Kulinarska olimpijada i Svjetski kulinarski kup.
Sekcija za kulinarsku artistiku godinama sudjeluje na svim kolima Hrvatskog kuharskog kupa te drugim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Kuharskih udruga diljem Lijepe Naše.
Sekcija za kulinarsku i slastičarsku umjetnost, rukovodstvo:
Predsjednik: Ivan Đukić
Dopredsjednik1: Dražen Šafar
Dopredsjednik2: Vedrana Hrastovec Sedlar
Tajnik: Mirjana Špoljar
Istaknuti članovi sekcije:
Ivan Đukić
- osvajač zlatne medalje na Nacionalnom kupu
- osvajač 3 srebrne te jedne brončane medalje na Svjetskom kulinarskom kupu
- osvajač brončane medalje na IKA - Kulinarskoj olimpijadi
Marijan Bošnjak
- osvajač zlatne medalje na nacionalnom kupu
- nositelj diploma sa Svjetskog kulinarskog kupa te Kulinarske olimpijade
Dražen Šafar-crni
- osvajač zlatne medalje na nacionalnom kupu
- nositelj diplome sa svjetskog kulinarskog kupa
Ističemo i kolege koji su također dio sekcije i vrijedno se pripremaju za izazove koji ih očekuju u skoroj budućnosti :
Dean Gluhak
Roko Matković
Ivan Ursić
Toni Rajaković
Stjepan Franjić
Diana Jeličić
Niko Štokić
Sekcija za kulinarsku artistiku će nastaviti s promocijom ove kulinarske grane i nastojati aktivirati što više kolega koji su se odlučili okušati u ovom specifičnoj kulinarskoj vještini te im pružiti podršku i pomoći u daljnjem razvoju