Novosti

Ovogodišnji 11.-ti internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva „Interslast“ održat će se 18. listopada 2022. godine u Tuheljskim toplicama u hotelu „Well“. Pročitajte više...
Ova manifestacija je centralno godišnje događanje u općini Sračinec te se svake godine uz potporu općine okupljaju kuhari iz Sračinca ,Udruge kuhara varaždinske županije koja je članica Hrvatskog… Pročitajte više...
Predsjednik Sekcije Erich Glavica i predsjednik HKS-a Damir Crleni proveli su uzbudljiv dan s članovima Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada… Pročitajte više...
Svake dvije godine, krovna svjetska kuharska organizacija Worldchefs (poznata i kao WACS) organizira kuharski kongres na kojem se okupe gotovo sve njene članice. Od 30. svibnja do 02. lipnja, u… Pročitajte više...
Sukladno odluci Upravnog odbora HKS-a raspisujemo natječaj za domaćinstvo natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa u 2022-2023. godini.

Na natječaj se mogu prijaviti županijske i gradske… Pročitajte više...
U Virju je u organizaciji Općine Virje te uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije i županijske Turističke zajednice održana sedma po redu Virovska prkačijada. Pročitajte više...
U četvrtak, 12. svibnja u restoranu Avsenik u Begunjah na Gorenjskem u Sloveniji, uručene su počasti legendarnom slovenskom kuharu Jožefu Oseliju za ulazak u Hrvatsku kulinarsku akademiju. Na temelju… Pročitajte više...
Nakon pokazanog znanja u tri kategorije i 14 potkategorija, Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel je prvak Hrvatske u kuharstvu, drugo mjesto zauzeo je Antonio Bukvić iz koprivničkog… Pročitajte više...
Svake četiri godine i u našoj krovnoj kuharskoj organizaciji „Worldchefs“  izabiru se novi ljudi na pojedine funkcije. Kako se prema podijeli u Worldchefsu Europa dijeli na sjevernu, središnju i… Pročitajte više...
Nož je najčešće upotrebljavan alat u svakoj kuhinji, profesionalnoj ili kućnoj. Kao i u svakom poslu, tako i u kuhinji, dobar alat je pretpostavka obrade namirnica bez narušavanja njihove strukture i… Pročitajte više...