Dosadašnja prvenstva

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2012

9. Državno prvenstvo kuhara

Još jednom članovi HKS-a te brojni gosti okupili su se u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama na devetim Danima hrvatskog kulinarstva. Pet dana pripadnici kulinarske i slastičarske struke „okupirali“ su hotel „Minerva“ uVaraždinskim Toplicama kako bi se našli na jednom mjestu, razmijenili znanja i iskustva te pokazali što su naučili i pripremili za natjecanja. U svim programima ukupno je sudjelovalo dvijestotinjak kuhara, slastičara, učenika i drugih zaljubljenika u umjetnost obrade namirnica i pripreme hrane.

7. Državno prvenstvo kuhara okupilo je 52 sudionika koji su svoje umijeće prezentirali u 11 pojedinačnih i 2 ekipne kategorije, a osmero njih upustilo se u borbu za nasljednika Nikoline Lončar i titulu novog prvaka države u kuharstvu. Zadatak postavljen pred njih bio je jednako težak kao i slastičarski – trebali su pripremiti izbor od 6 vrsta malih hladnih zalogaja, jednu hladnu platu, dva glavna jela te osmisliti i pripremiti meni od 4 slijeda od namirnica s kojima su upoznati tek na natjecanju. Svaki kuhar koji je prihvatio ovaj izazov u 3 dana proveo je 25 sati pred očima ocjenjivača i pripremio sve radove „od A do Ž“ u hotelu „Ambasador“, bez ikakve ranije predpripreme. Zbrojem bodova iz te tri kategorije kao najbolji pokazao se Dean Todorović iz hotela „Zora“ u Primoštenu te ponio lentu Državnog prvaka. Na drugo mjesto plasirao se Tomislav Karamarko iz hotela „Funimation“ u Zadru, a treće je osvojio Anđelko Levanić iz hotela „Turist“ u Varaždinu. Ovim trijumfom Todorović je nakon Hrvatskog kuharskog kupa 2009. godine osvojio i drugo najprestižnije nacionalno natjecanje kuhara te u potpunosti opravdao svoj status ponajboljeg kuhara u državi. S druge strane Karamarko je napredovao za jedno mjesto u odnosu na prošlogodišnje treće mjesto poretka, a Anđelko Levanić još jednom je potvrdio svoju stručnost jer mu je to bio već treći plasman među troje najboljih.

Državno prvenstvo kuhara, ukupni poredak

  • 1 Dean Todorović 206,50
  • 2 Tomislav Karamarko 191,25
  • 3 Anđelko Levanić 186,67
  • 4 Grozdana Bohorč 182,33
  • 5 Šime Vučetić 180,09
  • 6 Željko Bešenić 166,66
  • 7 Predrag Galjevski 162,50
  • 8 Željko Kukučka 159,92

Ostali rezultati:

Državno prvenstvo u kuharstvu

A, Umjetnost kuhanja – hladno jelo

Kreativna hladna jela i male hladne zalogaje natjecatelji su pripremali u cijelosti u pred očima ocjenjivača. Pripremati su počeli istovremeno oba zadatka, a 12 sati nakon početka rada ocjenjivačima je trebalo prezentirati male hladne zalogaje. Prema propozicijama trebalo je pripremiti 6 vrsta zalogaja (finger food), od čega 3 vrste hladno, a 3 toplo. Svi radovi prezentirali su se hladni, a masa jednog trebala je biti oko 25 g. Svaki zalogaj pripremalo se u 11 porcija.

Nakon ispunjenja prvog zadatka kuhari su se vratili na radna mjesta i imali još četiri sata da dovrše hladne plate za 12 osoba koje su se trebale sastojati od 3 različita hladna predjela. Zadana tema bila je svinjetina.

  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten srebro
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar srebro
  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin bronca
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg bronca
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir priznanje
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice priznanje
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske županije priznanje

B, Umjetnost kuhanja – glavno jelo

Da bi se osvojila medalja u pripremi glavnog jela trebalo je ispuniti dva zadatka – pripremiti glavno jelo od grdobine te od kunića. Natjecatelji su imali tri sata vremena za dovršavanje prvog jela, te još dva sata da dovrše drugo. Posebno važno bilo je koristiti što više različitih tehnika obrade namirnica te osmisliti kreativne priloge koji će biti u nutricionistički pravilnom balansu.

  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten zlato
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir srebro
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar srebro
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg srebro
  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin bronca
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice bronca
  • Vesna Krneta, Istraturist d.d., Umag bronca
  • Goran Ribarić, Imperial d.d., Rab priznanje
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje
  • Josip Saratlić, Imperial d.d., Rab priznanje
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske žup. priznanje

C, Umjetnost kuhanja – meni

Treća kategorija koja se bodovala za poredak Državnog prvenstva bila je najzahtjevnija, ali i najizazovnija te se u njoj pokazalo sve znanje i iskustvo natjecatelja. Natjecatelji su dobili zadane teme i popis od 50-ak namirnica od kojih su u 120 minuta trebali sastaviti meni i recepte za 4 slijeda. Zadane teme bile su juha od gljiva, toplo predjelo od tjestenine i sjeckane rajčice Podravka, glavno jelo od pilećih prsa s kosti uz koje je trebalo kao prilog pripremiti trobojni savitak ili nabujak te desert od svježeg kravljeg sira i višnje. Nakon osmišljavanja recepata natjecatelji su pripremili i popis potrebnih namirnica koje su im dostavljene prije početka natjecanja. Pripremu menija i svih slijedova natjecatelji su započeli u isto vrijeme, a nakon 2 sata trebalo je ocjenjivačima prezentirati juhu. Svakih sat kasnije iznosio se slijedeće slijed.

  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin srebro
  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten bronca
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske županije bronca
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg bronca
  • Zoran Stanisavljević, Istraturist d.d., Umag bronca
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir bronca
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar bronca
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice bronca
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje

D, Umjetnost kuhanja – bolnički meni

Kako Hrvatski kuharski savez okuplja sve kuhare bez obzira na mjesto zaposlenja, jedna od kategorija koja je već tradicionalno u programu natjecanja predviđena je i za kuhare iz bolnica. Zadatak natjecatelja bio je u 2 sata pripremiti meni od tri slijeda pri čemu je maksimalna vrijednost utrošenih namirnica smjela biti 12 kn. Uz izračun cijene menija natjecatelji su trebali priložiti i pojašnjenje za koju vrstu bolesnika je pripremljen te pojašnjenje izbora namirnica za isto.

  • Kristijan Kozmić, Ika Bellevue, Ika Srebro
  • Anka Šarić, Opća bolnica Rijeka Srebro
  • Snježana Blažičko, hotel “Termal”, Daruvarske Toplice Bronca
  • Josipa Koprivnjak, Specijalna bolnica Krapinske Toplice Bronca
  • Joško Maračić, Psihijatrijska bolnica Rab priznanje
  • Ivan Mihelja, Specijalna bolnica Krapinske Toplice priznanje

E, Umjetnost kuhanja – meni za mlade

S obzirom na iskazanu želju kuhara koji rade u dječjim vrtićima, školama i studentskim menzama za uključivanje u natjecanja, HKS je od ove godine uveo i kategoriju namijenjenu njima. Njihov zadatak bio je pripremiti meni od 3 slijeda cijene do 12 kn, za što su imali na raspolaganju 2 sata.

  • Radovanka Janković , Istraturist d.d., Umag bronca
  • Igor Gagić, SC Zagreb, restoran “Cvjetno” bronca
  • Kristijan Kozmić, Ika Bellevue Hotel, Ika bronca

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2010

7. Državno prvenstvo kuhara

Još jednom članovi HKS-a te brojni gosti okupili su se u hotelu Ambasador u Opatiji na sedmim Danima hrvatskog kulinarstva. Šest dana pripadnici kulinarske struke „okupirali“ su hotel „Ambasador“ u Opatiji kako bi se našli na jednom mjestu, razmijenili znanja i iskustva te pokazali što su naučili i pripremili za natjecanja. U svim programima ukupno je sudjelovalo više stotina kuhara, slastičara, učenika i drugih zaljubljenika u umjetnost obrade namirnica i pripreme hrane.

7. Državno prvenstvo kuhara okupilo je 52 sudionika koji su svoje umijeće prezentirali u 11 pojedinačnih i 2 ekipne kategorije, a osmero njih upustilo se u borbu za nasljednika Nikoline Lončar i titulu novog prvaka države u kuharstvu. Zadatak postavljen pred njih bio je jednako težak kao i slastičarski – trebali su pripremiti izbor od 6 vrsta malih hladnih zalogaja, jednu hladnu platu, dva glavna jela te osmisliti i pripremiti meni od 4 slijeda od namirnica s kojima su upoznati tek na natjecanju. Svaki kuhar koji je prihvatio ovaj izazov u 3 dana proveo je 25 sati pred očima ocjenjivača i pripremio sve radove „od A do Ž“ u hotelu „Ambasador“, bez ikakve ranije predpripreme. Zbrojem bodova iz te tri kategorije kao najbolji pokazao se Dean Todorović iz hotela „Zora“ u Primoštenu te ponio lentu Državnog prvaka. Na drugo mjesto plasirao se Tomislav Karamarko iz hotela „Funimation“ u Zadru, a treće je osvojio Anđelko Levanić iz hotela „Turist“ u Varaždinu. Ovim trijumfom Todorović je nakon Hrvatskog kuharskog kupa 2009. godine osvojio i drugo najprestižnije nacionalno natjecanje kuhara te u potpunosti opravdao svoj status ponajboljeg kuhara u državi. S druge strane Karamarko je napredovao za jedno mjesto u odnosu na prošlogodišnje treće mjesto poretka, a Anđelko Levanić još jednom je potvrdio svoju stručnost jer mu je to bio već treći plasman među troje najboljih.

Državno prvenstvo kuhara, ukupni poredak

  • 1 Dean Todorović 206,50
  • 2 Tomislav Karamarko 191,25
  • 3 Anđelko Levanić 186,67
  • 4 Grozdana Bohorč 182,33
  • 5 Šime Vučetić 180,09
  • 6 Željko Bešenić 166,66
  • 7 Predrag Galjevski 162,50
  • 8 Željko Kukučka 159,92

Ostali rezultati:

Državno prvenstvo u kuharstvu

A, Umjetnost kuhanja – hladno jelo

Kreativna hladna jela i male hladne zalogaje natjecatelji su pripremali u cijelosti u pred očima ocjenjivača. Pripremati su počeli istovremeno oba zadatka, a 12 sati nakon početka rada ocjenjivačima je trebalo prezentirati male hladne zalogaje. Prema propozicijama trebalo je pripremiti 6 vrsta zalogaja (finger food), od čega 3 vrste hladno, a 3 toplo. Svi radovi prezentirali su se hladni, a masa jednog trebala je biti oko 25 g. Svaki zalogaj pripremalo se u 11 porcija.

Nakon ispunjenja prvog zadatka kuhari su se vratili na radna mjesta i imali još četiri sata da dovrše hladne plate za 12 osoba koje su se trebale sastojati od 3 različita hladna predjela. Zadana tema bila je svinjetina.

  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten srebro
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar srebro
  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin bronca
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg bronca
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir priznanje
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice priznanje
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske županije priznanje

B, Umjetnost kuhanja – glavno jelo

Da bi se osvojila medalja u pripremi glavnog jela trebalo je ispuniti dva zadatka – pripremiti glavno jelo od grdobine te od kunića. Natjecatelji su imali tri sata vremena za dovršavanje prvog jela, te još dva sata da dovrše drugo. Posebno važno bilo je koristiti što više različitih tehnika obrade namirnica te osmisliti kreativne priloge koji će biti u nutricionistički pravilnom balansu.

  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten zlato
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir srebro
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar srebro
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg srebro
  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin bronca
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice bronca
  • Vesna Krneta, Istraturist d.d., Umag bronca
  • Goran Ribarić, Imperial d.d., Rab priznanje
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje
  • Josip Saratlić, Imperial d.d., Rab priznanje
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske žup. priznanje

C, Umjetnost kuhanja – meni

Treća kategorija koja se bodovala za poredak Državnog prvenstva bila je najzahtjevnija, ali i najizazovnija te se u njoj pokazalo sve znanje i iskustvo natjecatelja. Natjecatelji su dobili zadane teme i popis od 50-ak namirnica od kojih su u 120 minuta trebali sastaviti meni i recepte za 4 slijeda. Zadane teme bile su juha od gljiva, toplo predjelo od tjestenine i sjeckane rajčice Podravka, glavno jelo od pilećih prsa s kosti uz koje je trebalo kao prilog pripremiti trobojni savitak ili nabujak te desert od svježeg kravljeg sira i višnje. Nakon osmišljavanja recepata natjecatelji su pripremili i popis potrebnih namirnica koje su im dostavljene prije početka natjecanja. Pripremu menija i svih slijedova natjecatelji su započeli u isto vrijeme, a nakon 2 sata trebalo je ocjenjivačima prezentirati juhu. Svakih sat kasnije iznosio se slijedeće slijed.

  • Anđelko Levanić, hotel “Turist”, Varaždin srebro
  • Dean Todorović, hotel “Zora”, Primošten bronca
  • Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske županije bronca
  • Grozdana Bohorč, restoran “Fantasy”, Ludbreg bronca
  • Zoran Stanisavljević, Istraturist d.d., Umag bronca
  • Šime Vučetić, restoran “Kotarina”, otok Vir bronca
  • Tomislav Karamarko, hotel “Funimation”, Zadar bronca
  • Željko Bešenić, hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice bronca
  • Željko Kukučka, restoran “Cvjetno”, SC Zagreb priznanje

D, Umjetnost kuhanja – bolnički meni

Kako Hrvatski kuharski savez okuplja sve kuhare bez obzira na mjesto zaposlenja, jedna od kategorija koja je već tradicionalno u programu natjecanja predviđena je i za kuhare iz bolnica. Zadatak natjecatelja bio je u 2 sata pripremiti meni od tri slijeda pri čemu je maksimalna vrijednost utrošenih namirnica smjela biti 12 kn. Uz izračun cijene menija natjecatelji su trebali priložiti i pojašnjenje za koju vrstu bolesnika je pripremljen te pojašnjenje izbora namirnica za isto.

  • Kristijan Kozmić, Ika Bellevue, Ika Srebro
  • Anka Šarić, Opća bolnica Rijeka Srebro
  • Snježana Blažičko, hotel “Termal”, Daruvarske Toplice Bronca
  • Josipa Koprivnjak, Specijalna bolnica Krapinske Toplice Bronca
  • Joško Maračić, Psihijatrijska bolnica Rab priznanje
  • Ivan Mihelja, Specijalna bolnica Krapinske Toplice priznanje

E, Umjetnost kuhanja – meni za mlade

S obzirom na iskazanu želju kuhara koji rade u dječjim vrtićima, školama i studentskim menzama za uključivanje u natjecanja, HKS je od ove godine uveo i kategoriju namijenjenu njima. Njihov zadatak bio je pripremiti meni od 3 slijeda cijene do 12 kn, za što su imali na raspolaganju 2 sata.

  • Radovanka Janković , Istraturist d.d., Umag bronca
  • Igor Gagić, SC Zagreb, restoran “Cvjetno” bronca
  • Kristijan Kozmić, Ika Bellevue Hotel, Ika bronca

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2009

6. Državno prvenstvo kuhara

Po šesti puta održana je središnja Hrvatska kulinarska manifestacija Dani Hrvatskog kulinarstva. Kao što je to bilo i u pet prethodnih godina u opatijskom hotelu Ambasador okupili su se kuhari, slastičari te učenici strukovnih škola kako bi pokazali svoja znanja u pripremi jela na zadane teme, ali osim natjecateljskog dijela u sklopu manifestacije ove godine održano je i preko 20 predavanja i radionica, a kuhalo se i pred publikom u ekipnoj kategoriji restorana. U sklopu ove manifestacije održano je i 6. državno prvenstvo kuhara.

Na Državnom prvenstvu kuhara profesionalci su se natjecali u sedam pojedinačnih i jednoj ekipnoj kategoriji. Oni koji su se borili za titulu prvaka, sudjelovali su u tri obavezne kategorije: Hladno jelo, Toplo jelo i Meni od zadanih namirnica. Natjecanje kuhara trajalo je od 18. do 21. studenog, a na svečanom završnom ručku kojeg je za 300-tinjak uzvanika pripremio prošlogodišnji pobjednik prvenstva Marijan Ivanuša, proglašen je Kuharski prvak države. Najbolja u 2009. godini je Nikolina Lončar iz restorana Zlatan u Koprivnici kojoj je plaketu državnog prvaka uručio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Drugoplasirani je Anđelko Levanić iz varaždinskog hotela Turist, a treći je Tomislav Karamarko iz restorana Stomorica u Zadru. Ove godine rezultat borbe kuhara bio je vrlo tijesan. Do samog kraja natjecanja nije se moglo naslutiti hoće li Hrvatska ove godine dobiti prvaka ili prvakinju. A. Levanić je, naime, od N. Lončar bio lošiji za samo 0,09 bodova.

Ukupni poredak državnog prvenstva kuhara

  • 1. Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 206,17
  • 2. Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin 206,08
  • 3. Tomislav Karamarko, Restoran “Stomorica”, Zadar 201,24
  • 4. Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 199,67
  • 5. Lacković Berislav, Restoran “Bon Appetit”, Zagreb 195,16
  • 6. Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske žup. 167,25
  • 7. Marko Jovanović, Konoba “Furia”, Umag 161,92

 

Da majstori u kuhinji nisu samo hotelski i restoranski kuhari pokazalo se u kategorijama Bolnički meni i Jednostavni topli obrok (tj. gablec ili marenda) gdje su priliku pokazati svoje umijeće dobili i kuhari iz bolnica, lječilišta, domova umirovljenika te oni koji rade u menzama, studentskim centrima itd. Posebno zanimljiva bila je kategorija Meni – Hrvatska kulinarska baština gdje su sudionici pripremali tradicijska hrvatska jela po klasičnim receptima, ali prezentirana na moderan način i u skladu sa svjetskim trendovima. Natjecatelji u kategoriji Dekoracije od voća i povrća pokazali su da kuharstvo nije samo puki zanat već i svojevrsna umjetnost. Od namirnica koje koristimo pri kuhanju, četiri su kuhara izradili slonove, papige, cvjetne aranžmane i ostale oblike od tikvi, lubenica, cikle, daikona, mrkve… Ove godine po prvi put se jedno od natjecanja u potpunosti održalo pred publikom. Ekipe kuhara predstavljale su ugostiteljske objekte i pripremali Restoranski meni od četiri slijeda. Pod budnim okom posjetitelja morali su kuhati, peći i servirati čak 16 porcija svakog jela.

U natjecanju po kategorijama medalje se dodjeljuju sukladno broju osvojenih bodova pa tako svaki sudionik koji je osvojio 56 do 63,99 bodova osvaja brončanu medalju, od 64 do 71,99 bodova srebrnu medalju, a od 72 do maksimalnih 80 bodova zlatnu medalju.

Kategorije Državnog prvenstva kuhara:

Kategorija A – Umjetnost kuhanja: hladno jelo

  • srebro Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 68,33
  • srebro Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin 65,00
  • bronca Tomislav Karamarko, Restoran “Stomorica”, Zadar 62,33
  • bronca Grozdana Bohorč, Restoran Fantasy, Ludbreg 61,17
  • bronca Zlatko Novak, Hotel “Turist”, Varaždin 60,33
  • bronca Berislav Lacković, Restoran “Bon Appetit”, Zagreb 58,50
  • diploma Šime Vučetić, Restoran “Kotarina”, otok Vir 54,17
  • diploma Goran Ribarić, Hotel “Imperial”, Imperial d.d., Rab 52,17
  • diploma Dražen Sačerić, Restoran “Zrinski”, Karlovac 50,83
  • diploma Predrag Galijevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske županije 48,33
  • diploma Ivan Borovac, Restoran “Zrinski”, Karlovac 48,00
  • diploma Dario Denac, Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice 47,83
  • diploma Marko Jovanović, Konoba “Furia”, Umag 44,67

Kategorija B – Umjetnost kuhanja: toplo glavno jelo

  • srebro Tomislav Karamarko, Restoran “Stomorica”, Zadar 69,33
  • srebro Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin 68,33
  • srebro Zlatko Novak, Hotel “Turist”, Varaždin 68,33
  • srebro Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 67,00
  • srebro Lacković Berislav, Restoran “Bon Appetit”, Zagreb 65,83
  • srebro Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 65,67
  • bronca Šime Vučetić, Restoran “Kotarina”, otok Vir 61,83
  • bronca Dario Denac, Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice 60,50
  • bronca Nikola Pereza, Hotel “Carolina”, Imperial d.d., Rab 60,50
  • bronca Ivan Borovac, Restoran “Zrinski”, Karlovac 59,67
  • bronca Marko Jovanović, Konoba “Furia”, Umag 58,17
  • bronca Dražen Sačerić, Restoran “Zrinski”, Karlovac 56,50
  • diploma Vedran Perhat, Restoran “Feral”, Maistra d.d., Polari 55,83
  • diploma Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske ž. 54,67
  • diploma Sanja Flick, Konzum d.d., Rijeka 51,67

Kategorija C – Umjetnost kuhanja: Meni

  • Zlato Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin 72,75
  • Zlato Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 72,17
  • Srebro Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 71,50
  • Srebro Berislav Lacković, Restoran “Bon Appetit”, Zagreb 70,83
  • Srebro Tomislav Karamarko, Restoran “Stomorica”, Zadar 69,58
  • Srebro Zoran Stanisavljević, Istraturist d.d., Umag 66,25
  • Srebro Predrag Galjevski, Udruga kuhara Primorsko-goranske žup. 64,25
  • Bronca Marko Jovanović, Konoba “Furia”, Umag 59,08

Kategorija D – Umjetnost kuhanja: Bolnički meni

  • Srebro Vlado Kac, Psihijatrijska bolnica Rab 69,44
  • Srebro Ika Bajramović, Thalassotherapia, Opatija 69,11
  • Bronca Anka Šarić, Opća bolnica Bjelovar 60,67
  • Diploma Vedran Ovčarić, Specijalna bolnica Krapinske Toplice 51,44
  • Diploma Kristian Kozmić, Restoran “Gradska kavana”, Lovran 44,67

Kategorija E – Umjetnost kuhanja: Jednostavni topli obrok

  • srebro Dragan Lizačić, Grad Orahovica 69,33
  • srebro Davor Marinović, Restoran “Noštromo”, Split 67,50
  • srebro Zoran Stanisavljević, Istraturist d.d., Umag 67,17
  • srebro Joško Maračić, Psihijatrijska bolnica Rab 67,00
  • srebro Marija Jelak, Opća bolnica Bjelovar 64,00
  • bronca Ivo Ivčević, Studentski centar Split 59,67
  • bronca Božidar Grgić, Sveučilište J. Dobrila, Pula 59,33
  • bronca Vinko Rebo, Hotel “Terme Tuhelj”, Tuheljske Toplice 59,17
  • bronca Kristian Kuzmić, Restoran “Gradska kavana”, Lovran 58,33

 

Kategorija F – Umjetnost kuhanja – meni: Hrvatska kulinarska baština

  • srebro Slađana Herman, Restoran “herman”, G.P. Goričan 65,78
  • bronca Marinko Spajić, Dubrovački vrtovi sunca, Dubrovnik 61,11
  • bronca Josip Saratlić, Hotel “Eva”, Imperial d.d., Rab 61,00
  • bronca Dragan Lizačić, Grad Orahovica 58,33
  • diploma Noel Zrinšćak, Boljun 55,33

 

Kategorija G – Izrada stolnog aranžmana iz voća i povrća

  • zlato Ivica Škrinjarić, Top Terme, Topusko 77,33
  • zlato Marijan Bošnjak, Nuropsihijatrijska bolnica Popovača 72,00
  • srebro Zlatko Novak, Hotel “Turist”, Varaždin 70,67
  • bronca Dražen Šafar, Orahovica 63,33

Kategorija H – Restoranski meni

  • srebro Restoran “Domino”, Dramalj 67,08
  • srebro Restoran “Furinac”, Rijeka 65,00
  • srebro Restoran “Mediteran”, Istraturist d.d., Umag 64,75
  • srebro Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice 64,42
  • bronca Restoran “Zrinski”, Karlovac 58,67

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2008

5. Državno prvenstvo kuhara

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma u opatijskom hotelu Ambasador održano je od 15. do 20. studenog Dani hrvatskog kulinarstva, najznačajnija godišnja manifestacija Hrvatskog kuharskog saveza i kulinarske struke.

U sklopu manifestacije održano je i 5. Državno prvenstvo kuhara. Pedesetak kuhara natjecalo se u osam kategorija. Tijekom četverodnevnog natjecanja oni su pripremili više od 500 raznih jela – toplih obroka, svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva i svečanih torti.

Dvadesetak kuhara borilo se za ukupnu pobjedu i titulu Prvaka države 2008. Zbrojem bodova osvojenih u dvije kvalifikacijske kategorije Umjetnost kuhanja – hladno jelo i Umjetnost kuhanja – toplo jelo te finalnim dijelom – Svečani menu, Marijan Ivanuša iz varaždinskog hotela Turist skupio je najviše bodova te tako postao Kuharskim prvakom države za 2008. godinu. Plaketu za Kuharskog prvaka države primio je iz ruku g. Borislava Vučkovića, osobnog izaslanika Predsjednika države, medalju mu je uručio g. Želimir Kramarić pomoćnik ministra turizma, a lentu prošlogodišnji pobjednik Državnog prvenstva g. Matija Balent koji je i pripremio svečani ručak te na taj način simbolično predao titulu najboljeg kuhara Ivanuši.

 

Ukupni poredak 5. Državnog prvenstva kuhara:

  • 1. Marijan Ivanuša, Hotel “Turist”, Varaždin 208,64
  • 2. Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 200,23
  • 3. Davor Capan, Hoteli Novi, Novi Vinodolski 197,21
  • 4. Tomislav Hruban, Hotel “The Westin”, HUP d.d., Zagreb 194,77
  • 5. Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 190,38
  • 6. Berislav Lacković, Restoran “Bon Apetit”, Zagreb 188,19
  • 7. Zdravko Šajbić, Hotel “Eva”, Imperial d.d., Rab 180,19
  • 8. Željko Neven Bremec, Restoran “Gradska kavana”, Lovran 178,94
  • 9. Tomislav Karamarko, Restoran “Maraschino”, Zadar 176,00
  • 10. Zoran Biki, Agrotovarnik d.d., Tovarnik 167,13

 

U sklopu manifestacije održani su i različita popratna događanja poput degustacije sireva tvrtke Dukat d.d., pod nazivom “Cheese party”, dok je izbornik Nacionalne kulinarske reprezentacije Branko Ognjenović komentarima popratio projekciju fotografija s Kulinarske olimpijade na kojoj je sudjelovalo šest hrvatskih kuhara održane samo mjesec dana ranije u Erfurtu u Njemačkoj.

U pojedinačnim kategorijama prema broju osvojenih bodova dodijeljene su medalje natjecateljima i to ukupno 3 zlata, 21 srebro i 27 brončanih medalja.

Osvojene zlatne medalje po pojedinačnim kategorijama:

Kategorija A

Umjetnost kuhanja – hladno jelo – zlatne medalje:

  • 1. Marijan Ivanuša, Hotel “Turist”, Varaždin
  • 2. Tomislav Hruban, Hotel “The Westin”, HUP d.d., Zagreb

Kategorija B

Umjetnost kuhanja – toplo glavno jelo

Bez zlata

Kategorija C

Umjetnost kuhanja – bolnički menu

Bez zlata

Kategorija D

Umjetnost kuhanja – jednostavni topli obrok

Bez zlata

Kategorija E

Umjetnost kuhanja – Menu: Hrvatska kulinarska baština

Bez zlata

Kategorija F

Umjetnost slastica

Bez zlata

Kategorija G

Torta – zlatne medalje:

1. Dragica Lukin, Slastičarnica “Villa Soši”, Umag

Po prvi puta kuhari su se na Državnom prvenstvu natjecali i u kulinarskoj artistici i to u kategoriji izrade stolnog aranžmana iz voća i povrća.

Kategorija H

Kulinarska umjetnost – izrada stolnog aranžmana

Bez zlata

 

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2007

4. Državno prvenstvo kuhara

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka u opatijskom hotelu Ambasador održani su u razdoblju od 9. do 14. studenog Dani hrvatskog kulinarstva, najznačajnija godišnja manifestacija Hrvatskog kuharskog saveza i kulinarske struke.

Posebno događanje u okviru manifestacije bilo je 4. državno prvenstvo kuhara na kojem je u pojedinačnoj konkurenciji sudjelovalo 79 kuhara iz svih krajeva Hrvatske. Tijekom petodnevnog trajanja pripremili su više od 500 raznih jela u 7 različitih kategorija – od toplih obroka, do svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva i svečanih torti.

Zbrojem bodova osvojenih u dvije kvalifikacijske kategorije Umjetnost kuhanja – hladno jelo i Umjetnost kuhanja – toplo jelo dobiveno je deset finalista koji su se natjecali u posljednjoj kategoriji – Svečani menu. Matija Balent iz zagrebačkog hotela Antunović skupio je najviše bodova u sve tri kategorije odnosno ukupnom poretku te tako postao Kuharski prvak države 2007. godine.

Kuharski prvak države 2007. godine

Rezultati natjecanja za Prvaka države 2007. godine:

  • 1. Matija Balent, Hotel “Antunović”, Zagreb 202,06
  • 2. Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin 197,19
  • 3. Hrvoje Zirojević, Restoran “Noštromo”, Split 196,06
  • 4. Berislav Lacković, Restoran “Bon Appetit”, Zagreb 192,81
  • 5. Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica 190,63
  • 6. Željko Neven Bremec, Gradska Kavana, Brand d.o.o., Lovran 190,32
  • 7. Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 183,57
  • 8. Tomislav Hruban, Hotel “The Westin”, HUP d.d., Zagreb 182,01
  • 9. Marija Denžić, Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice 181,01
  • 10. Dragan Visković, Restoran “Domino”, Dramalj 174,13

 

Trojici najbolje plasiranih natjecatelja medalje je uručio Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Stjepan Mesić, uz pomoć Predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza gosp. Damira Crlenog te Kuharskog prvaka države 2006. godine gosp. Miroslava Dolovčaka.

U pojedinačnim kategorijama prema broju osvojenih bodova dodijeljene su medalje natjecateljima i to ukupno 9 zlata, 22 srebra i 47 bronci.

Osvojene zlatne medalje po pojedinačnim kategorijama:

 

Kategorija A – hladno jelo – zlatne medalje:

  • Nikolina Lončar, Restoran “Zlatan”, Koprivnica
  • Anđelko Levanić, Hotel “Turist”, Varaždin
  • Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg

Kategorija B – toplo jelo – zlatne medalje:

  • Matija Balent, Hotel “Antunović”, Zagreb
  • Željko Neven Bremec, Gradska Kavana, Brand d.o.o., Lovran

Kategorija D – bolnički menu – bez osvojene zlatne medalje

Kategorija E – jednostavni topli obrok – zlatne medalje:

Zoran Biljanović,Hotel “Antunović”, Zagreb

Kategorija F – umjetnost kolača – zlatne medalje:

Ljiljana Krstinić, Hotel “Sol Umag”, Istraturist d.d., Umag

Kategorija G – Svečana torta – zlatne medalje:

  • Silvia Cah, Udruga kuhara Istarske županije
  • Dragica Lukin, Udruga kuhara Istarske županije

 

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2006

3. Državno prvenstvo kuhara

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike u opatijskom hotelu Ambasador održani su od 19. do 23. studenog 2006. godine Dani hrvatskog kulinarstva, najznačajnija godišnja manifestacija Hrvatskog kuharskog saveza i kulinarske struke.

Posebno događanje u okviru manifestacije bilo je 3. Državno prvenstvo kuhara na kojem se u pojedinačnoj konkurenciji natjecalo 75 kuhara iz svih krajeva Hrvatske za medalje u 7 natjecateljskih kategorija. Tijekom petodnevnog trajanja pripremilo se više od 400 raznih jela – od toplih obroka, do svečanih hladnih plata, predjela, glavnih mesnih i bezmesnih jela, deserta, svečanih slatkih pladnjeva i svečanih torti. Tridesetak njih borilo se i za ukupnu pobjedu i prestižnu titulu „Državni kuharski prvak 2006.“.

Prema zbroju rezultata nakon natjecanja u kategorijama toplih i hladnih jela određeno je 10 finalista, tj. zbog diobe posljednjeg desetog mjesta u finale je ušlo 11 kuhara. Finalna disciplina bila je priprema Svečanog menija od 4 slijeda (juha, predjelo, glavno jelo i desert) od zadanih, kuharima nepoznatih, namirnica a za što su natjecatelji imali 5 sati. Natjecanje u ovoj kategoriji započelo je u 4 sata ujutro kada je svaki sudionik dobio identičan paket od dvadesetak namirnica koje su smjeli koristiti za pripremu izložaka. Bodovi osvojeni u kategoriji Svečani menu tada su pribrojeni onima iz prvog kruga natjecanja (hladno i toplo jelo) te je dobiven ukupni poredak.

Nakon četverodnevnih natjecanja proglašen je i novi Kuharski prvak države. U tijesnoj završnici za svega 0,36 boda prednosti ispred Marije Kuzminski iz varaždinskog hotela Turist, čast da u 2006. godini nosi zlatnu lentu te prestižan naslov zaslužio je Miroslav Dolovčak iz zagrebačkog hotela The Westin.

Ukupni poredak natjecanja za Kuharskog prvaka države 2006:

Plasman Natjecatelj Bodovi

  • 1 Miroslav Dolovčak, Hotel “The Westin”, Zagreb 208,00
  • 2 Marija Kuzminski, Hotel “Turist”, Varaždin 207,54
  • 3 Hrvoje Zirojević, Restoran “Noštromo”, Split 204,27
  • 4 Davor Capan, Hotel “Milenij”, Opatija 202,23
  • 5 Željko Neven Bremec, Brand d.o.o., Lovran 195,99
  • 6 Matija Balent, Hotel “Antunović”, Zagreb 192,83
  • 7 Grozdana Bohorč, Restoran “Fantasy”, Ludbreg 187,54
  • 8 Miljenko Kosanović, Grand hotel “Bonavia”, Rijeka 184,07
  • 9 Nikolina Lončar, Rest. “Klas”, Udruga kuh. Koprivničko.-križ. žup. 180,53
  • 10 Dragan Visković, Restoran “Domino”, Dramalj 174,29
  • 11 Zoran Biki, Udruga kuhara Vuk.-srijem. županije 173,38

 

U nastavku donosimo popis svih osvajača zlatnih medalja po kategorijama.

Kategorija A – hladno jelo – zlatna medalja:

  • 1. Miroslav Dolovčak, Hotel “The Westin”, Zagreb

Kategorija B – toplo jelo – zlatna medalja:

  • 1. Marija Kuzminski, Hotel “Turist”, Varaždin
  • 2. Hrvoje Zirojević, Restoran “Nošromo”, Split
  • 3. Željko Neven Bremec, Brand d.o.o., Lovran

Kategorija D – bolnički menu – zlatna medalja:

  • 1. Božena Pijanec, Opća bolnica Varaždin

Kategorija E – jednostavni topli obrok – zlatna medalja:

  • 1. Predrag Knežević, K.B. Dubrava, Zagreb
  • 2. Sandra Gradečak, R “Barbara”, Varaždin
  • 3. Dalibor Miler, Hotel “Termal”, Daruvarske T.

Kategorija F – umjetnost kolača – zlatna medalja:

  • 1. Marija Denžić, Hotel “Minerva”, Varaždinske Toplice
  • 2. Ljiljana Krstinić, Hotel “Sol Umag”, Umag

 

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2005

2. Državno prvenstvo kuhara

Drugo Državno prvenstvo kuhara održano je 6.-8. prosinca 2005. godine hotelu „Ambasador“ u Opatiji. Nakon iskustava stečenih godinu ranije, natjecanje je prošireno novim sadržajima i kategorijama pa su se tako kuhari i slastičari kroz 3 dana natjecali u 7 kulinarskih kategorija. Na natjecanjima je sudjelovalo ukupno 46 natjecatelja, a uz dosadašnje dvije uobičajene kuharske kategorije s pripremom hladnih predjela i toplih glavnih jela, u želji da se svim kuharima, a ne samo onima iz hotela i restorana, omogući da na središnjoj državnoj manifestaciji pokažu što znaju, uvedene su i nove kuharske kategorije bolnički meni i jednostavni topli obrok te slastičarske kategorije priprema deserta i priprema slatkog pladnja.

Svoje kulinarsko umijeće pokazala su 46 natjecatelja od čega ih je 11 nastupilo u 4 kategorije koje su se bodovale za ukupni poredak Državnog prvenstva. Titulu najboljeg ponio je Zlatko Marinović iz Splitskog restorana „Noštromo“ koji je za to morao pripremiti svečanu hladnu platu, glavno mesno i bezmesno jelo te hladni desert. Valja napomenuti da je Zlatko Marinović novčanu nagradu namjenjenu pobjedniku u iznosu od 10.000,00 kn donirao Hrvatskom kuharskom savezu za opremanje kabineta Akademije HKS-a.

Ukupni poredak:

  • 1. Marinović Zlatko Restoran “Noštromo”, Split 287
  • 2. Kuzminski Marija Hotel “Turist”, Varaždin 286
  • 3. Capan Davor Milenij Opatija 283
  • 4. Dolovčak Miroslav The Westin Hotel 276
  • 5. Bremec Željko Neven Brand d.o.o. 271
  • 6. Balent Matija Kreativna kuhinja 269
  • 7. Jurešić Marinko Istraturist d.d. 255
  • 8. Habijanec Barbara Bolnica Var. Toplice 242
  • 9 .Bohorč Grozdana Restoran “Fantasy”, Ludbreg 234
  • 10. Ribarević Ivo Hoteli Baška Voda 229
  • 11. Kraljev Renato Gajeta Sukošan 217

 

U pojedinačnim kategorijama prema broju osvojenih bodova dodijeljene su medalje natjecateljima i to ukupno 2 velike zlatne medalje za maksimalan broj osvojenih bodova te 22 zlatne, 25 srebrnih i 23 brončane medalje.

U sklopu programa manifestacije održano je i nekoliko radionica i okruglih stolova – radionicu „Trendovi u kulinarstvu“ vodila je Katarina Pentek, voditeljica kulinarskog centra Podravke; okrugli stol „Implementacija ekoloških proizvoda u suvremenu gastronomiju“ su vodile mr.sc. Vlasta Radojčić i Bojana Zenzerović; prezentaciju i degustaciju „Zaboravljeni okusi Dalmacije“ pripremio je Zlatko Marinović, radionicu „Suvremena tehnologija = suvremena gastronomija“ vodio je mr.sc. I.Kukurin, a održan je i stručni skup „Kulinarska baština i tradicija u funkciji turizma, ili kako kreativno obogatiti lokalnu turističku ponudu“.

Zlatni sponzor natjecanja bila je Podravka, a natjecanje su podržali i sponzori Electrolux, Prehrana Varaždin i Istravino.

Suorganizatori natjecanja bili su: Turistička zajednica grada Opatije, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i Grad Opatija. Pokrovitelji su: Ministarstvo mora, turizma, prometa i obnove te Hrvatska turistička zajednica.

 

Osvojene zlatne medalje:

Kategorija A – Svečana hladna plata – zlatne medalje

  • 1 Kuzminski Marija Hotel “Turist”, Varaždin
  • 2 Capan Davor Milenij Opatija
  • 3 Marinović Zlatko Restoran “Noštromo”, Split

Kategorija B1 – glavno mesno jelo – zlatne medalje

  • 1 Šajbić Zdravko Imperijal d.d. Rab
  • 2 Marinović Zlatko Restoran “Noštromo”, Split
  • 3 Perčinić Zdenko Imperijal d.d. Rab
  • 4 Capan Davor Milenij Opatija
  • 5 Balent Matija Kreativna kuhinja
  • 6 Zekanovic Marinko Grand Hotel Adriatic

Kategorija B2 – glavno bezmesno jelo od zadanih namirnica – zlatne medalje

  • 1 Kuzminski Marija Hotel “Turist”, Varaždin
  • 2 Jurešić Marinko Istraturist d.d.
  • 3 Bremec Željko Neven Brand d.o.o.
  • 4 Guberac Dijana Ž.Ugo. Hotel “Dora”

Kategorija C – bolnički meni za dijabetičare – zlatne medalje

  • 1 Bremec Željko Neven Brand d.o.o. – velika zlatna medalja
  • 2 Habijanec Barbara Bolnica Var. Toplice
  • 3 Guberac Dijana Ž.Ugo. Hotel “Dora”
  • 4 Stojanović Josipa KB Dubrava
  • 5 Zenzerović Bojana Restoran “Borghese”

Kategorija D – topli jušni obrok – zlatne medalje

  • 1 Marinović Zlatko Restoran “Noštromo”, Split

Kategorija E – desert – zlatne medalje

  • 1 Dolovčak Miroslav The Westin Hotel
  • 2 Jurešić Marinko Istraturist d.d.
  • 3 Kuzminski Marija Hotel “Turist”, Varaždin

Kategorija F – slatki pladanj na temu božićno-novogodišnjih blagdana – zlatne medalje

  • 1 Mikulić Darko Hotel Ambasador
  • 2 Turkalj Višnja Magna Rijeka

 

DRŽAVNO PRVENSTVO KUHARA 2004

1. Državno prvenstvo kuhara 2004

Prvo Državno prvenstvo kuhara održano je 23. i 24. rujna 2004. godine u Opatiji i to u hotelu Ambasador te hotelu Kvarner, gdje je u kristalnoj dvorani održana i završna svečanost i proglašenje prvog kuharskog prvaka države.

Natjecanje se održalo u 2 kategorije – hladna predjela od riba, rakova, školjki i mekušaca te topla glavna jela od mesa i od ribe. Svoje kulinarsko umijeće pokazala su 33 natjecatelja. 17 natjecatelja nastupilo je u obje kategorije i njihovi bodovi su se zbrajali kako bi se dobio ukupni pobjednik prvenstva.

Titulu prvog Kuharskog prvaka države ponio je Damir Crleni iz hotela „Turist“ u Varaždinu i to osvajanjem zlatne medalje u obje kategorije. Pobjednik je dobio i skuter – nagradu zlatnog sponzora natjecanja, tvrtke MHS d.o.o. iz Zagreba te sedmodnevni boravak u Opatiji.

U pojedinačnim kategorijama prema broju osvojenih bodova dodijeljene su medalje natjecateljima i to ukupno 3 zlatne, 5 srebrnih i 9 brončanih medalja. Uz medalje dodijeljena su i posebna priznanja za najuspješnije obrade jela hrvatske kulinarske baštine te za vizualnu prezentaciju.

U sklopu programa manifestacije održan je i okrugli stol na temu „Hrvatska kulinarska baština i njen utjecaj na daljnji razvoj hrvatske turističke ponude“.

Zlatni sponzor natjecanja bila je tvrtka MHS iz Zagreba, a natjecanje su podržali i sponzori Kontex, Giblor’s Cro, Kolinska, Kordun, Ecolab i Electrolux.

Suorganizatori natjecanja bili su: Turistička zajednica grada Opatije, Turistička zajednica Primorsko-goranske županije i Grad Opatija. Pokrovitelji: Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska turistička zajednica.

Osvojene medalje i priznanja:

Kategorija A – Svečana hladna plata

Zlatna medalja:

  • 1. Damir Crleni, Hotel “Turist” Varaždin
  • 2. Davor Capan, Restoran “Laurus” Opatija

Srebrna medalja:

  • 1. Božena Fatur, Hotel “Ambasador” Opatija
  • 2. Ivica Brčić, Hotel “Sol Koralj” Umag
  • 3. Marinko Jurešić, Hotel “Sol Koralj” Umag
  • 4. Matija Balent, Hotel “Opera” Zagreb

Brončana medalja:

  • 1. Gostimir Dragić, Restoran Gastro “Globus” Zagreb
  • 2. Željko Dragičević, Top-Terme Topusko

 

Kategorija B – Toplo glavno jelo

Zlatna medalja:

  • 1. Damir Crleni, Hotel “Turist” Varaždin

Srebrna medalja:

  • 1. Ivo Ribarević, Hotel “Horizont” Baška Voda

Brončana medalja:

  • 1. Darko Debić, The Regent Hotel “Esplanade” Zagreb
  • 2. Gostimir Dragić, Restoran Gastro “Globus” Zagreb
  • 3. Jurica Barbalić, Hotel “Millenium” Opatija
  • 4. Matija Balent, Hotel “Opera” Zagreb
  • 5. Nikola Tomić, Kaštelanska Rivijera d.d., Kaštel Stari
  • 6. Zvjezdana Jagodić, Restoran “Grenadir” Varaždin
  • 7. Željko Neven Bremec, Restoran “Taverna Riva” Bol

 

Najuspješnija obrada jela hrvatske kulinarske baštine – jelo od ribe:

Erto Radetić, Hotel “Valdaliso” Rovinj za jelo: Punjeni brancin

Najuspješnija obrada jela hrvatske kulinarske baštine – mesno jelo:

Nikola Tomić, Kaštelanska Rivijera d.d., Kaštel Stari za jelo: Juneći odrezak u umaku od prošeka

Najbolja vizualna prezentacija svečane hladne plate:

Davor Capan, Restoran “Laurus” Opatija

Najbolja vizualna prezentacija hladnog jela na tanjuru:

Željko Neven Bremec, Restoran “Taverna Riva” Bol

Najbolja vizualna prezentacija glavnog jela u toploj kupki:

Damir Crleni, Hotel “Turist” Varaždin

Najbolja vizualna prezentacija glavnog jela na tanjuru:

Jurica Barbalić, Hotel “Millenium” Opatija