Damir Crleni predsjednik je Hrvatskog kuharskog saveza te je prvi je Državni prvak u kuharstvu, osvojivši tu titulu 2004. godine na Prvom nacionalnom prvenstvu kuhara u Opatiji.
Branko Čukelj rođen je 1959. godine u Zagrebu gdje 1974. upisuje srednju ugostiteljsku školu, smjer „kuhar“ u klasi Alberta Sekelja. U nastavku obrazovanja završava V stupanj sa zvanjem VKV kuhar.
Anđelko Levanić državni je prvak u kuharstvu za 2011. godinu kada je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju i time zaslužio titulu najboljeg, pobjednik je CroTop 10, te višestruki pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa.
Božo Lučić rođen je 1950. godine. Po završenoj Ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, smjer kuhar, upisuje školu za VKV kuhare u Dubrovniku te polaže Majstorski ispit.
Zdravko Kalabrić rođen je u Šibeniku 1941. godine. Nakon srednje Stručne ugostiteljske škole i studija u Opatiji, obrazovanje nastavlja u Kanadi gdje 1967. postaje certificirani šef kuhinje, a 1974. executive chef.
Rozalija Neralić je dugogodišnja aktivna članica HKS-a koja je svojim radom i trudom te sudjelovanjem u brojnim natjecanjima doprinijela razvoju gastro scene u Hrvatskoj te dala poticaj novim generacijama za kontinuirano učenje i napredak u području gastronomije.
Nikolina Lončar aktivno sudjeluje u radu HKS-a od 2006. godine. Iza sebe ima brojne nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima te niz uspješnih rezultata na istima.
Predsjednik Udruge kuhara Osječko-baranjske županije i šef kuhinje u restoranu Lipov hlad u Osijeku, sreću je pronašao u kulinarskoj artistici - carvingu.
Tomislav Karamarko, glavni chef kuhinje hotela Iadera Falkensteiner, višestruko je nagrađivan hrvatski kuhar i sudionik brojnih nacionalnih i međunarodnih kulinarskih natjecanja.