Novosti

Deseto, jubilarno izdanje, Virovske prkačijade, prvog europskog festivala tradicijskih kolača, nije iznevjerilo očekivanja. Štoviše, još jednom se moglo vidjeti zašto je festival u organizaciji… Pročitajte više...
U vremenima kada se luksuz sve više definira kroz autentičnost, blizinu proizvođača i održivost, hrvatska kuhinja ima ogroman potencijal. Pročitajte više...
Hrvatski kuharski savez, čiji je jedan od ciljeva promicanje kuharskog zanimanja među mladima, jedan je od glavnih pokrovitelja Zlatne Nimfe. Pročitajte više...
Tko su chefovi najprestižnijih svjetskih i domaćih restorana? Muškarci. Dok žene uglavnom kuhaju kod kuće, unosan i sve glamurozniji posao chefa uglavnom je rezerviran za muške kuhare, koji ako su… Pročitajte više...
Međimurski chef restorana Terbotz, Amos Novak, prema izboru je prestižnog Gault&Millau Croatia gastronomskog vodiča - Mladi talent 2025. godine. Novak, koji sljedeći mjesec puni 24 godine, za… Pročitajte više...
Veliko je priznanje stiglo Hrvatskom kuharskom savezu iz Francuske. Predsjednik Erich Glavica primljen je u članstvo Svjetskog komiteta za Culture Cuisine and Heritage Worldchefsa (komitet za… Pročitajte više...
Ponekad, najveća kulinarska otkrića nastaju iz nesreće – slučajne pogreške u receptu, neočekivane reakcije sastojaka ili jednostavne improvizacije koje rezultiraju remek-djelima. Evo nekoliko… Pročitajte više...
U svijetu u kojem su molecular gastronomy, fusion koncepti i eksperimentalni jelovnici postali standard u vrhunskim restoranima, postavlja se pitanje – može li tradicionalna kuhinja preživjeti u eri… Pročitajte više...
Tradicionalna kuhinja čuva duh prošlih vremena, okuplja obitelji i priča priče koje se prenose generacijama. No, mladi chefovi diljem svijeta sve češće propituju stare recepte, kombinirajući ih s… Pročitajte više...
Gastronomski svijet svake godine s nestrpljenjem iščekuje rezultate prestižnih rangiranja najboljih restorana. Ovogodišnja lista The World's 50 Best Restaurants donijela je nova imena na vrh, no… Pročitajte više...