Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, je u ime Udruge kuhara Varaždinske županije zahvalio Varaždinskoj županiji na potpori i suradnji te napomenuo kako će članovi tima dati sve od sebe ne bi li što bolje predstavili Hrvatsku i Varaždinsku županiju na ovom prestižnom natjecanju. Okupljenima se obratio i kapetan Regionalnog tima Ivan Tomas te ukratko predstavio menu s kojim će se Regionalni tim predstaviti, naglasivši kako isti u najvećoj mjeri sadrži domaće namirnice kao što su buča, varaždinsko zelje, purica te druge delicije varaždinskoj kraja.
Uz navedenu konferenciju za medije, članovi Regionalnog tima su održali sastanak i sa zamjenicom gradonačelnika Grada Varaždina, Sandrom Malenicom, kako bi ukazali na značaj predstavljanja mladih kuhara i slastičara s područja Varaždinske županije na Kulinarskoj olimpijadi.
Regionalni tim Varaždinske županije čine:
Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin (kapetan)
Vanja Orban, Restoran Miramare, Otok Sv. Nikola, Valamar d.d.
Dario Rodeš, Hotel Turist, Varaždin
Amos Novak, Hotel Turist, Varaždin
Katarina Filipašić, Hotel Minerva Varaždinske Toplice
Lorena Šoš, Hotel Turist Varaždin
Nikolina Butko, Hotel Trakoščan, Trakoščan
Valentina Šimunek, Hotel Minerva, Varaždinske Toplice
Bojan Bohorč, Udruga kuhara Varaždinske županije
Damir Crleni, Udruga kuhara Varaždinske županije