Reprezentacija

Dani hrvatskog kulinarstva 2022. održat će se od 04. do 08. travnja - prijave u tijeku

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.


Središnji sadržaji manifestacije su:

Chef Ivan Đukić iz bundeve i lubenice stvara umjetnička djela dok preslušava albume Iron Maidena

Osječanin Ivan Đukić nije razvikani kuhar, niti je bio puno u medijima izvan svoje rodne Slavonije, iako to doista zaslužuje jer je čovjek čiji bi se gastronomski CV, kad bi popisao sve svoje uspjehe i projekte, odmotao pred vama sve do poda. Nekadašnji skejter i metalac, Ivan Đukić svoju je strast pronašao u kuhanju, a kada nešto radi, posvećeno gura naprijed. Prepun paradoksa, daje dojam nestrpljive osobe koja brzo razmišlja, a opet, povod za naš razgovor njegova je vještina rezbarenja hrane koja zahtjeva puno koncentracije i strpljenja.

Državna prvakinja u slastičarstvu osmislila originalne grofovske slastice

Suradnja dvorca Janković i Sandre Jadek započela je još u kolovozu a sve je kulminiralo slatkom večerom koja je održana u dvorcu 04. Prosinca. Između ostalih slastica, predstavljena je „Slatka grofovska priča“ – slijed od četiri premium slastice koje se mogu kušati samo u dvorcu u Suhopolju. To su Tart Elemira pl.

Hrvatska kulinarska reprezentacija nastupila na Kulinarskoj Olimpijadi

Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana kroz desetke okupljanja i treninga pripremali kako bi na ovoj najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju. Posebno smo se trudili dati naglasak na autohtone hrvatske namirnice te smo uspješno promovirali Hrvatsku kao gastronomsku destinaciju na našem najemitivnijem tržištu i odaslali najbolju pozivnicu prema potencijalnim turistima.  

Održana konferencija za medije uoči predstavljanje Regionalnog tima Varaždinske županije na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu

Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, je u ime Udruge kuhara Varaždinske županije zahvalio Varaždinskoj županiji na potpori i suradnji te napomenuo kako će članovi tima dati sve od sebe ne bi li što bolje predstavili Hrvatsku i Varaždinsku županiju na ovom prestižnom natjecanju.

Kulinarska olimpijada je pred vratima, upoznajte hrvatske predstavnike

Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 3 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama. Na Kulinarskoj olimpijadi koja će se po prvi puta odvijati u sklopu sajma INTERGASTRA u Stuttgartu u veljači 2020. godine, predstavit će se preko 3000 natjecatelja (kuhara i slastičara) iz više od 70 zemalja svijeta. Sajam i prateća kulinarska natjecanja jedna su od najvećih i najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova i njihovih gastronomskih vještina i znanja.

Pripreme Regionalnog i Community Catering tima za IKA Kulinarsku olimpijadu

Uz članove Nacionalnog seniorskog tima te individualne natjecatelje, Hrvatsku će na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. predstaviti i Regionalni tim Varaždinske županije te Community Catering tim. Natjecatelji obaju timova već su započeli sa zahtjevnim pripremama za nadolazeće natjecanje. 

Za Regionalni tim Varaždinske županije ovo će biti četvrto predstavljanje na ovom prestižnom natjecanju na kojemu je 2016. godine sudjelovalo preko 2000 kuhara i slastičara iz 59 zemalja svijeta. 

Četiri bronce i srebro za hrvatske kuharske olimpijce, Singapur najboja nacija

Hrvatska je i ovog puta imala svoje predstavnike koji su se noćas vratili sa osvojene četiri brončane i jednom srebrnom medaljom. Najveće iznenađenje od hrvatskih predstavnika bio je najmlađi član ekspedicije, Marin Sambolek koji je sa nepunih 18 godina osvojio srebrnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost. Za predstavljanje na Olimpijadi morao je osmisliti 4 različita finger food-a, i svečani menu od 5 slijedova.