Reprezentacija

Hrvatska kulinarska reprezentacija nastupila na Kulinarskoj Olimpijadi

Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana kroz desetke okupljanja i treninga pripremali kako bi na ovoj najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju. Posebno smo se trudili dati naglasak na autohtone hrvatske namirnice te smo uspješno promovirali Hrvatsku kao gastronomsku destinaciju na našem najemitivnijem tržištu i odaslali najbolju pozivnicu prema potencijalnim turistima.  

Održana konferencija za medije uoči predstavljanje Regionalnog tima Varaždinske županije na Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu

Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, je u ime Udruge kuhara Varaždinske županije zahvalio Varaždinskoj županiji na potpori i suradnji te napomenuo kako će članovi tima dati sve od sebe ne bi li što bolje predstavili Hrvatsku i Varaždinsku županiju na ovom prestižnom natjecanju.

Kulinarska olimpijada je pred vratima, upoznajte hrvatske predstavnike

Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 3 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama. Na Kulinarskoj olimpijadi koja će se po prvi puta odvijati u sklopu sajma INTERGASTRA u Stuttgartu u veljači 2020. godine, predstavit će se preko 3000 natjecatelja (kuhara i slastičara) iz više od 70 zemalja svijeta. Sajam i prateća kulinarska natjecanja jedna su od najvećih i najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova i njihovih gastronomskih vještina i znanja.

Pripreme Regionalnog i Community Catering tima za IKA Kulinarsku olimpijadu

Uz članove Nacionalnog seniorskog tima te individualne natjecatelje, Hrvatsku će na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. predstaviti i Regionalni tim Varaždinske županije te Community Catering tim. Natjecatelji obaju timova već su započeli sa zahtjevnim pripremama za nadolazeće natjecanje. 

Za Regionalni tim Varaždinske županije ovo će biti četvrto predstavljanje na ovom prestižnom natjecanju na kojemu je 2016. godine sudjelovalo preko 2000 kuhara i slastičara iz 59 zemalja svijeta. 

Četiri bronce i srebro za hrvatske kuharske olimpijce, Singapur najboja nacija

Hrvatska je i ovog puta imala svoje predstavnike koji su se noćas vratili sa osvojene četiri brončane i jednom srebrnom medaljom. Najveće iznenađenje od hrvatskih predstavnika bio je najmlađi član ekspedicije, Marin Sambolek koji je sa nepunih 18 godina osvojio srebrnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost. Za predstavljanje na Olimpijadi morao je osmisliti 4 različita finger food-a, i svečani menu od 5 slijedova.

Hrvatski kuhari otputovali na Kulinarsku olimpijadu

Kulinarska olimpijada najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava svake 4 godine u sklopu sajma IKA u Erfurtu. Prvo natjecanje odvilo se davne 1900. godine, a od tada, svake četiri godine, kuharske i slastičarske reprezentacije, mlade reprezentacije, regionalni timovi, catering i vojni timovi te individualci natječu se u svojim disciplinama za najsjajnija odličja. Ove godine od 22.-26. listopada Efurt će ponovo biti mjesto susreta preko 3000 kuhara iz preko 50 zemalja svijeta.

Studijsko putovanje na kuharsku olimpijadu - prijave do 05. rujna

ROK ZA PRIJAVU PUTNIKA/REZERVACIJU:
5. rujan 2016. do 10:00 sati
Prijavu/rezervaciju potrebno je poslati na e-mail: ivana@horizont-travel.hr uz navođenje
slijedećih podataka: ime i prezime putnika, adresa, poštanski broj i mjesto, kontakt broj.

Program puta možete pročitati u nastavku ili preuzeti ovdje.

Bocuse d’Or Europe – povratak Hrvatske na najveću svjetsku gastro pozornicu

Tomislav Karamarko nagrađivani je hrvatski kuhar, pobjednik državnog kuharskog prvenstva, dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice za najboljeg kuhara godine, pobjednik Cro Top 10 natjecanja i osvajač prve hrvatske srebrne medalje u ekipnom natjecanju na Svjetskom kulinarskom kupu, no najveći ispit karijere imao je u Budimpešti koja je ovih dana bila u fokusu svih svjetskih kuhara i gastro ljubitelja.