Međunarodni kongres tjesteničarstva „Conpasta 2019″

Kategorija vijesti
Međunarodni kongres tjesteničarstva „Conpasta 2019.“ održat će se u četvrtak, 07. studenog u Karlovcu, s glavnom temom „Tjestenina - srce gastronomije“.

Program ovogodišnje Canpasta-e sadrži predavanja, radionice i degustacije te natjecanje učenika srednjih prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske čija će jela ocjenjivati Miroslav Dolovčak, predsjednik Sekcije ocjenjivača HKS-a, Dražen Đurišević, voditelj Odjela promocije kulinarstva Podravke d.d. Koprivnica te Ivan Borovac predsjednik Udruge kuhara Karlovačke županije. 

U prostoru gradske terase restorana Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac pripremljena je i  degustacije brojnih jela iz nekoliko zemalja svijeta i iz Hrvatske. Uz članice Udruge žena “Hrvatsko srce”iz Peteranca te Zlatka Sedlanića, specijalista kulinarstva i kraljevskog kuhara, predstavit će se i Matea McConnell Kučević s tradicionalnim irskim jelom od tjestenine, Prince Wale Soniyiki s jelom „naija macaroni“ specifičnim za Nigeriju, dok će tjesteninu na španjolski način pripremati kuhari Antonio Bukvić i Tomislav Sabolić. Prisustvovanje i konzumacija jela su besplatni za sve zainteresirane. 

U nastavku donosimo program 13. Canpasta-e:

 

Podijeli