Hrvatski kuharski kup – poznati datumi drugog, trećeg i četvrtog kola

kuharski kup default
Kategorija vijesti
U ožujku i travnju natjecatelji Hrvatskog kuharskog kupa imat će priliku sučelit se na tri povezanih kulinarskih natjecanja i to u Bjelovaru, Solinu i Vinkovcima.

Poznate su sve teme, a domaćini užurbano rade kako bi natjecateljima osigurali najbolje moguće uvijete za samo natjecanje.Podsjetimo, Hrvatski kuharski kup je ciklus od pet zasebnih natjecanja od kojih se prvo održava krajem turističke sezone u listopadu, a posljednje u svibnju, odnosno prije početka nove turističke sezone. Na taj način omogućeno je svim zainteresiranim sudionicima da sudjeluju na svim natjecanjima te osvoje titulu pobjednika kupa i prestižnu „kristalnu kuhaču“.

Nakon održanog prvog kola, Bjelovar i Vinarija Coner domaćini su drugog kola. Natjecanje pod imenom Bilogorsko kolo u organizaciji novosnovane Udruge kuhara Bilogora, održat će se 21. i 22. ožujka u Vinariji Coner.
Napomena:  Zbog limitiranog prostora, broj prijava ograničen je na 7 ekipa.

Propozicije i program 2. kola preuzmite ovdje

Prijavnicu za natjecanje Bilogorsko kolo preuzmite ovdje

Treće kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u organizaciji Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije u razdoblju od 06. do 07. travnja u Solinu pod nazivom Zlatna Solinka.Jedna od želja organizatora na ovom natjecanju je podići svijest o ugroženosti endemske vrste pastrve s njihova područja odnosno pastrve Solinke pa time i naziv i tema manifestacije. Ova mekousna pastrva živi u rijekama Jadru, Žrnovnici i Vrljici, a namjera je educirati javnost o tome kako tu endemsku riblju vrstu ugrožavaju onečišćenje okoliša, industrijalizacija i urbanizacija slijevnog područja, prometnice, kamenolomi, tupinolomi, cementna industrija, kanalizacija, kao i prelov i ribogojilišta. Iako ćete u propozicijama natjecanja pronaći pastrvu, neće se koristiti spomenuta endemska vrsta, već obična potočna pastrva na koju smo svi navikli.
Napomena:  Zbog limitiranog prostora, broj prijava ograničen je na 7 ekipa.

Propozicije i program 3. kola preuzmite ovdje

Prijavnicu za natjecanje Zlatna solinka preuzmite ovdje

Nakon Solina, vratiti ćemo se u Slavoniju i to u Vinkovce na tradicionalno događanje Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije, na Zlatnu jabuku koja je u planu 20. i 21 travnja.

Propozicije i program 4. kola preuzmite ovdje

Prijavnicu za natjecanje Zlatna jabuka preuzmite ovdje
Sudionici natjecanja su isključivo članovi HKS-a, kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja. Natjecanje je pojedinačno, a svaki natjecatelj može imati jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.

Pravila Hrvatskog kuharskog kupa možete pronaći ovdje 

Zbog limitiranog prostora, broj prijava ograničen je na 7 ekipa.