Natjecanja

Natječaj za domaćinstvo natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa u 2022-2023. godini

OSNOVNE INFORMACIJE:

HKK 2022-2023 je šesnaesto po redu izdanje Hrvatskog kuharskog kupa te se po prvi puta odvija kroz kvalifikacijska natjecanja i finale.

HKK 2022-2023. održava se u 4 grada diljem Hrvatske, po jedan iz svake regije te po mogućnosti u predviđenom vremenskom razdoblju:

 

1. Dalmacija, listopad 2023.

DAN ISPUNJEN NAPETIM NATJECANJIMA I ZANIMLJIVIM RADIONICAMA

Edukativni program današnjeg dana je bio rezerviran za međunarodne okuse i Masterclass radionice. Renomirana slovenska kuharica i slastičarka Alma Rekič nas je povela na putovanje okusima Slovenije, a družili smo se i sa grčkom cheficom Magdalini Tsitsinoudi u Masterclass radionici “Okusi Grčke”. Uz to nam je naš cijenjeni dugogodišnji sponzor Podravka priredila degustacijsku radionicu koristeći najnovije proizvode, a zastupnik za Big Green Egg Hrvatska i lider na Hrvatskom tržištu za eko ugljen, SomMar Adria d.o.o., pripremio jedegustacijski roštilj na modelu vodećeg svjetskog grilla.

PRVI DAN MANIFESTACIJE PROŠAO U ZNAKU MLADIH TALENATA I SLATKIH OKUSA

Učenici slastičari su u prijepodnevnim satima žiriju prezentirali predivne torte kreirane na zadanu temu „Zima“, a kasnije su njihovi vršnjaci kuhari pred znatiželjnim gledateljima pripremali 3 slijeda: predjelo sa skušom, glavno jelo s fokusom na pileći zabatak, i desert u kojem su smišljali kreacije od krušaka i sira.

Pred nama je 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva - PROGRAM S IMENIMA NATJECATELJA

Već poznata manifestacija namijenjena je kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela. Natjecanjem u brojnim kategorijama i potkategorijama svi dobivaju jednaku priliku u predstavljanju svojih ambicija i kreativnosti.


Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup. 

Dani hrvatskog kulinarstva 2022. održat će se od 04. do 08. travnja - prijave u tijeku

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.


Središnji sadržaji manifestacije su:

Chef Ivan Đukić iz bundeve i lubenice stvara umjetnička djela dok preslušava albume Iron Maidena

Osječanin Ivan Đukić nije razvikani kuhar, niti je bio puno u medijima izvan svoje rodne Slavonije, iako to doista zaslužuje jer je čovjek čiji bi se gastronomski CV, kad bi popisao sve svoje uspjehe i projekte, odmotao pred vama sve do poda. Nekadašnji skejter i metalac, Ivan Đukić svoju je strast pronašao u kuhanju, a kada nešto radi, posvećeno gura naprijed. Prepun paradoksa, daje dojam nestrpljive osobe koja brzo razmišlja, a opet, povod za naš razgovor njegova je vještina rezbarenja hrane koja zahtjeva puno koncentracije i strpljenja.

Prijavite se na Svjetski kongres kuhara u Abu Dabi-u

Worldchefs Congress & Expo privlači tisuće delegata sa svih pet kontinenata da se umreže i prošire svoje profesionalne veze. 4-dnevni događaj sastoji se od opsežnog obrazovnog programa, prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge, trgovačke izložbe i brojnih industrijskih događaja i aktivnosti, kao što su sastanci predsjednika država i kontinentalnih direktora.