Natjecanja

Chef Ivan Đukić iz bundeve i lubenice stvara umjetnička djela dok preslušava albume Iron Maidena

Osječanin Ivan Đukić nije razvikani kuhar, niti je bio puno u medijima izvan svoje rodne Slavonije, iako to doista zaslužuje jer je čovjek čiji bi se gastronomski CV, kad bi popisao sve svoje uspjehe i projekte, odmotao pred vama sve do poda. Nekadašnji skejter i metalac, Ivan Đukić svoju je strast pronašao u kuhanju, a kada nešto radi, posvećeno gura naprijed. Prepun paradoksa, daje dojam nestrpljive osobe koja brzo razmišlja, a opet, povod za naš razgovor njegova je vještina rezbarenja hrane koja zahtjeva puno koncentracije i strpljenja.

Prijavite se na Svjetski kongres kuhara u Abu Dabi-u

Worldchefs Congress & Expo privlači tisuće delegata sa svih pet kontinenata da se umreže i prošire svoje profesionalne veze. 4-dnevni događaj sastoji se od opsežnog obrazovnog programa, prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge, trgovačke izložbe i brojnih industrijskih događaja i aktivnosti, kao što su sastanci predsjednika država i kontinentalnih direktora.

Državna prvakinja u slastičarstvu osmislila originalne grofovske slastice

Suradnja dvorca Janković i Sandre Jadek započela je još u kolovozu a sve je kulminiralo slatkom večerom koja je održana u dvorcu 04. Prosinca. Između ostalih slastica, predstavljena je „Slatka grofovska priča“ – slijed od četiri premium slastice koje se mogu kušati samo u dvorcu u Suhopolju. To su Tart Elemira pl.

Odgođeni Dani hrvatskog kulinarstva 2021.

Zbog novonastalih okolnosti, Upravni odbor Hrvatskog kuharskog saveza donio je odluku o odgodi ovogodišnje manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva.
Natjecateljima koji su se pripremali na ovogodišnje natjecanje poručujemo da nastave s pripremama prema aktualnim propozicijama, a nove informacije o natjecanju mogu očekivati u narednim tjednima.

Propozicije natjecanja i više informacija o manifestaciji možete preuzeti ovdje.

Održani Dani hrvatskog kulinarstva u online izdanju, poznati pobjednici po kategorijama

Natjecatelji su mogli sudjelovati u 12 različitih kuharskih i slastičarskih kategorija. Mjesec dana su imali vremena za osmišljavanje, pripremu i prijavu svojih radova, a nakon isteka roka, članovi ocjenjivačkog suda HKS-a na svoje su mailove dobili radove pod šiframa te proglasili pobjednika u svakoj od zadanih kategorija. Iako je nedostajalo ono najbitnije što radi prevagu kod ocjenjivanja jela, miris i okus, suci su pomno proučili pristigle fotografije i recepture te odlučili kome će pripasti vrijedne novčane nagrade i nagrade sponzora.

Dani hrvatskog kulinarstva, on-line izdanje

S prioritetom očuvanja zdravlja svojih članova, a s ciljem nastavka provođenja aktivnosti afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, Hrvatski kuharski savez je donio odluku o provedbi on-line izdanja Dana hrvatskog kulinarstva kroz koje će i u ovoj novonastaloj situaciji animirati kuhare i slastičare da prezentiraju kulinarska znanja i vještine.

On-line kuharsko natjecanje #OstaniDomaIKuhaj

Cilj natjecanja je edukacija kuhara te je osmišljen kako bi animirao hrvatske kuhare u vrijeme izolacije izazvane corona virusom. Dodatni ciljevi su popularizacija  kuharske struke, poticanje izvrsnosti i napretka kuhara i podizanje kvalitete stručne radne snage kao i kasnijih ponuda ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.


OPĆA PRAVILA I UVJETI SUDJELOVANJA

Organizator natjecanja je Hrvatski kuharski savez.