Erich Glavica kandidat za kontinentalnog direktora za Južnu Europu

Kategorija vijesti
Svake četiri godine i u našoj krovnoj kuharskoj organizaciji „Worldchefs“  izabiru se novi ljudi na pojedine funkcije. Kako se prema podijeli u Worldchefsu Europa dijeli na sjevernu, središnju i južnu europu, svaku regiju predstavlja „kontinentalni direktor“. Posljednja dva mandata odnosno 8 godina funkciju kontinentalnog direktora za Južnu Europu obnašao je talijanski kuhar, Domenico Maggi. Pred nama su novi izbori.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Hrvatskog kuharskog saveza, jednoglasno i uz punu potporu delegata, potvrđena je odluka Upravnog odbora o kandidaturi istaknutog člana Hrvatskog kuharskog saveza, i predsjednika sekcije za humanitarne aktivnosti, Erich Glavica za kontinentalnog direktora za Južnu Europu.

Hrvatski kuharski savez obavio je sve preliminarne radnje te kandidirao Ericha Glavicu za spomenutu poziciju, a on je proteklog petka, na on-line sastanku, zajedno sa svojim protukandidatom iznio svoju viziju i program rada za naredne četiri godine. Nakon svog predstavljanja te iznošenja plana i vizije regije u naredne četiri godine, hrvatski kandidat je poručio: „Ovo je još jedan izazov u mom životu, dati ću sve od sebe i prihvatiti ga svim svojim srcem za boljitak naše zajednice. Jači smo zajedno, i smatram da naše članstvo u Worldchefsu treba iskoristiti u potpunosti. Unatoč ovim teškim vremenima za našu struku, ujedinjeni, možemo napraviti velike stvari i sjajne rezultate za dobrobit svih članica Worldchefs-a“. Njegov protukandidat je istaknuti kuhar Ciparskog kuharskog saveza, George Damianu.

Glasovanje za novog kontinentalnog direktora za Južnu Europu zakazano je za 29. siječnja po principu „jedna država, jedan glas“, a rezultati će biti ratificirani i objavljeni u sklopu Svjetskog kongresa kuhara krajem svibnja.

Galerija slika

Podijeli