Savez

Održan 17. tradicionalni piknik Udruge kuhara Varaždinske županije

Ovo 17. po redu neformalno druženje kuhara i slastičara iz čitave Hrvatske, ponovno je okupilo članove, prijatelje i partnere Udruge kuhara Varaždinske županije. Na pikniku su tako uz članove Udruge domaćina prisustvovali i članovi ostalih udruga kuhara i slastičara članica Hrvatskog kuharskog saveza. Druženje je započelo u podnožju Čeva uz priređene zabavne, društvene i sportske igre te se nastavilo uz uživanje u gastro delicijama - janjcima s ražnja, kvalitetnim pršutom, domaćim sirevima te drugim jelima koje su pripremili domaćini, ŠRK „Keder“ te članovi Udruge.

Održani sastanci tijela Hrvatskog kuharskog saveza

 

Na radnim sastancima jednoglasno je usvojeno financijsko izvješće za 2020. godinu kao i izvještaj Nadzornog odbora HKS-a.


Ukoliko okolnosti dozvole, Dani hrvatskog kulinarstva" i natjecanje "Bocuse d'Or Croatia" održat će se u razdoblju od 22. do 26. studenog 2021. godine. u Varaždinskim Toplicama.


Hrvatski kuharski kup će se odvijati u novom formatu te prvim natjecanjem kreće na jesen 2021. godine. Veliko finale održat će se u Zagrebu u listopadu 2022. godine.Izabrana su nova rukovodstva sekcija HKS-a kako slijedi:
 

Kuhari su pomogli s kuhačom u ruci i srcem na dlanu!

Podravka i njezini kulinarski promotori uvelike su nam olakšali nabavu svih potrebnih namirnica no uz njih je u tome, uz sve dobre male ljude i građane koji su donirali, sudjelovalo preko pedesetak različitih dionika, tako da nam niti u jednom trenutku nije nedostajalo mesa, ambalaže, povrća, pribora, opreme, transporta, a sav višak namirnica usmjeravali smo u skladište te su one iskorištene na drugim kuharskim punktovima diljem Sisačko-moslavačke županije.

Damir Crleni primio nagradu Thomasa Guglera, predsjednika Svjetske udruge kuhara

Predsjednička medalja dodjeljuje se članovima WORLDCHEFS-a koji su prepoznati u ulaganju iznimnog truda u brojnim inicijativama ove Svjetske udruge kuhara i promociji izvrsnosti kuharske struke diljem svijeta. Predsjednik Thomas Gugler osobno je zahvalio Crlenom na predanosti u radu u Hrvatskom kuharskom savezu i Worldchefsima.

Damir Crleni sudjelovao na sastanku predsjednika kuharskih saveza Južne europe.

U susret skupštini, u utorak 28.07. održan je i sastanak članica regije Južne Europe također preko zoom-a, kako bi se upoznali s važnim pitanjima o kojima će se raspravljati kako na spomenutoj Skupštini tako i na sastanku čelnika Saveza svih Europskih zemalja koji će se održati 01. kolovoza.

Udruga kuhara Varaždinske županije održat će 16. Tradicionalni piknik

Tradicionalni piknik održat će se u ponedjeljak, 03.08. na ribnjacima ŠRK „Keder“ Beletinec kod Varaždina.

Usprkos povećanim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, članovi Udruge odlučili su održat tradicionalni piknik, ali za sve koji se odazovu pozivu napominju da se pridržavaju svih mjera stožera koje budu na snazi.

Ovo 16. po redu tradicionalno i neformalno druženje okupit će članove, prijatelje i partnere spomenute udruge.

2. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u Solinu 11. i 12. ožujka

Natjecanjem „Plitvička rapsodija“ natjecatelji su skupili i prve bodove u "borbi" za veliku kristalnu kuhaču. No ukoliko niste prisustvovali na prvom kolu, još nije kasno da se uključite jer po pravilima natjecanja, u konačni poredak uvrštava se najboljih 4 od 5 kola, odnosno za natjecatelje koji će sudjelovati u svim natjecanjima, obrisat će se najlošiji bodovi.

Izabrano novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

Skupština HKS-a je početkom godine izglasala odluku o provedbi elektroničkog glasovanja za predsjednika i dva dopredsjednika HKS-a te su glasovanju mogli pristupiti svi redovni i potporni članovi HKS-a koji su uplatili članarinu do 01. rujna 2019 godine. Glasovanje se provodilo putem internetske stranice kuhar.hr, a svi članovi koji su ostvarili pravo glasa o tome su dobili obavijesti i mogli su obrascu za glasovanje pristupiti u periodu od 08. studenog 2019., u 14:00 sati do 15. studenog 2019. do 14:00 sati.

In memoriam Viljam Cvek

Život je lijep“ govorio je često i s osmjehom na licu, naš prijatelj Vili, veliki chef, meštar kuhinje, promotor hrvatske gastronomije i prvi predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza te prvi urednik revije „Kuhar“. Vili je doista volio život i u to nas uvjeravao svim svojim osjećajima. Na svoj osobiti način zaljubljen u minula vremena, Rovinj, Istru i Sredozemlje, Vili je od svih nas tražio samo jedno: da kuhamo s emocijama!

Poziv za isticanje kandidature za rukovodstvo i tijela Hrvatskog kuharskog saveza

Poziv za isticanje kandidature za  predsjednika, dva dopredsjednika te članove Nadzornog odbora i Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

IZBOR PREDSJEDNIKA I DVA DOPREDSJEDNIKA

Pravo isticanja kandidature za predsjednika i dva dopredsjednika Hrvatskog kuharskog saveza imaju svi članovi s podmirenom članarinom za 2019. godinu na dan 01. rujan 2019.