Održana Skupština Udruge kuhara Varaždinske županije

Skupština Udruge kuhara Varaždinske županije održana je 21. prosinca u restoranu Bedem uz tradicionalni Božićni domjenak na kojem su se prisutni članovi uz prigodne poklone (monografija Varaždinski klipič i suvenir poklon varaždinski anđeo)  osvrnuli na rad u 2021. godini  te donijeli program rada udruge za 2022.  godinu.

Kako je istaknuo predsjednik udruge Bojan Bohorč i tajnik udruge Damir Crleni aktivnosti u 2022 godini usmjerene su na:

Nastup regionalnog tima u studenome na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu, sudjelovanje članova udruge na Danima hrvatskog kulinarstva koji će se održati početkom ožujka u Varaždinskim Toplicama.
 
Priprema regionalnog natjecanja Hrvatskog kuharskog kupa "Zlatna Nimfa" u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza u travnju kojim su obuhvaćene sljedeće županije: Varaždinska, Koprivničko-Križevačka, Krapinsko -zagorska, Bjelovarsko bilogorska, Međimurska, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka te grad Zagreb.

Tradicionalno će se održati već 17 po redu Kuharski piknik na ribnjacima u Beletincu i to po prvi put kao dvodnevno događanje s noćenjem u planinarskoj kućici na Čevu.

Obilježit će se i Svjetski dan kuhara 20.listopada 2022. u organizaciji Sekcije žena Hrvatskog kuharskog saveza pod vodstvom članice Varaždinske udruge Nikoline Lončar, a u suradnji s Varaždinskom županijom i dječjim vrtićima u cilju promocije zdrave prehrane, promocije zanimanja kuhar i slastičar te zaštite tradicionalnih proizvoda i namirnica Varaždinske županije.

U planu je i Zeljarijada u Vidovcu i izrada najveće sarme u rujnu u kojoj će sudjelovati članove Sekcije mladih kuhara starosti do 25 godina koja djeluje u okviru Worldchefs svjetske organizacije uz vodstvo predsjednika sekcije u Hrvatskoj Marina Samboleka. Njima će pomagati i učenici i mentori  Gospodarske škole Varaždin i Srednje škole Arboretum Opeka u Marčanu.

Varaždinska udruga kuhara pripremit će i 1000 porcija srnećeg gulaša u Sračincu za Dane Miholja.

Članovi će sudjelovati i u edukativnim radionicama za kuhare u sklopu Hrvatske kulinarske akademije u Trakošćanu.

Tajnik udruge, a ujedno i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Damir Crleni će s još nekoliko kolega, mladih članova i rukovodstvom nacionalnih kulinarskih reprezentacija Hrvatske posjetiti Svjetski kongres kuhara koji će se krajem svibnja i početkom lipnja održati u Abu Dabiju. Damir Crleni će kao predstavnik i delegat Hrvatskog kuharskog saveza sudjelovati na  radnom djelu kongresa te uz Hrvatsku i njeno kulinarstvo promovirati i Varaždinsku županiju i grad Varaždin 

Planirani je i izlet krajem ožujka u Budimpeštu na prestižno natjecanje Bocuse d'Or Europe.

Članovi udruge nastavit će i s humanitarnim aktivnostima u suradnji s Varaždinskom tržnicom i obitelji Cafuk.

Galerija slika