Na sjednici Skupštine, potvrđivale su se odluke Upravnog odbora (uvodna fotografija) koji je svoju sjednicu održao 08. prosinca u Legradu. Usvojen je Program rada za 2024. godinu kao i Financijski plan te su se potvrdila nova rukovodstva Sekcija HKS-a.
Jednoglasno su izglasane i sljedeće odluke:
Prijedlog izrade predsjedničke lente zbog uobičajene prakse u ostalim Savezima i fomalnostima na predsjedničim skupovima jednoglasno je podržan.
Prijedlog da se Damira Crlenog imenuje počasnim predsjednikom HKS-a je jednoglasno podržana
Prijedlog da se Damira Crlenog kandidira za životno djelo u WORLDCHEFS-u je jednoglasno podržana.
Iznos članarine HKS-a za 2024. godinu je 25,00 EUR, odnosno 10,00 EUR za učenike i umirovljenike.
U nastavku Vam donosimo pregled novih rukovodstva Sekcija i Program rada za narednu godinu koji će se revidirati na sjednici Skupštine planirane za ožujak 2024.
Izbornici nacionalnih kulinarskih reprezentacija:
Seniori: Zlatko Novak
Juniori (U22): Ivan Đukić
Comunity catering tim: Alen Belić
Napomena: Izbornici sami biraju pomoćnike izborniku u reprezentaciji
Sekcija mladih:
Predsjednik: Amos Novak
1. dopredsjednik: Štorga Karlo
2. dopredsjednik: Dora Bolkovac
Tajnik: Mark Martin Kranjčević
Sekcija za humanitarne aktivnosti:
Predsjednik: Snježana Blažičko
Dopredsjednik: Ante Ojdanić
Dopredsjednik: Berislav Lacković
Tajnik: Branko Čukelj
Sekcija žena:
Predsjednik: Sandra Jadek
Dopredsjednik1: Vedrana Hrastovec Sedlar
Dopredsjednik2: Ana-Marija Stanković
Tajnik: Marija Bošnjak
Sekcija slastičara:
Predsjednik: Ivan Ergović
Dopredsjednik1: Saša Bešlić
Dopredsjednik2: Sandra Jadek
Tajnik: Vedrana Hrastovec Sedlar
Sekcija za artistiku:
Predsjednik: Ivan Đukić
Dopredsjednik1: Dražen Šafar
Dopredsjednik2: Vedrana Hrastovec Sedlar
Tajnik: Mirjana Špoljar
Programa rada za 2024. godinu
1. HRVATSKI KUHARSKI KUP 2023-24
HKK Dalmacija,Solin ožujak 2023.
HKK Istra i Kvarner, travanj, svibanj 2023.
Finalno natjecanje: listopad, studeni2023. Osijek/Zagreb
2. NATJECANJA SLASTIČARA
Zlatni Orah, slastičarsko natjecanje, Slatina 02. ožujak 2023.
Interslast, Tuheljske Toplice, listopad 2023.– stručno pokroviteljstvo
3. OSTALA NATJECANJA
Conpasta, međunarodni kongres tjesteničarstva studeni 2023.- stručno pokroviteljstvo
4. DANI HRVATSKOG KULINARSTVA – datum i mjesto održavanja će se odrediti naknadno
Državno prvenstvo kuhara,
Državno prvenstvo slastičara,
Bocuse d'Or Croatia – 2024. - kvalifikacijsko natjecanje
Kamelija kup, natjecanje za učenike završnih razreda, smjer kuhar, konobar i slastičar
Radionice Hrvatske kulinarske akademije
5. HRVATSKA KULINARSKA AKADEMIJA
Održati će se ukupno cca 25 radionica - Kabinet Trakošćan, Dani hrvatskog kulinarstva, gostujuće radionice
Suradnja sa strukovnim i Visokim školama, Velučilištima i fakultetima (Aspira, Opatija), Worldchefs, Paul Bocuse Institute, Bocuse d’Or winners, Limeric and Clare Education and training board – College of Further Education and Training Hospitality Campus, razmjena predavača između Saveza
Organizacija studijskih putovanja na kulinarske sajmove Sirha, Lyon (siječanj) i Sigep, Rimini (veljača)
6. NACIONALNA KULINARSKA REPREZENTACIJA
Kulinarska Olimpijada 2024. – nastup Catering tima i Regionalnog tima
The Worldchefs European Grand Prix 2025 – pripreme natjecatelja,
Bocuse d'Or Croatia – natjecanje za izbor hrvatskog predstavnika
Bocuse d'Or – pripreme kandidata
Svjetski kulinarski kup 2026. - pripreme natjecatelja
7. ČASOPIS HKS-A HRVATSKI KUHAR
Objava 2 broja u dinamici – siječanj, kolovoz 2024.
8.WORLDCHEFS
Sastanak predsjednika Kuharskih saveza Europe,
Obilježavanje Međunarodnog dana kuhara – 20. Listopad 202.
Svjetski kuharski kongres – 20-25. Listopad 2024. - Singapur
9. OSTALO
Jačanje društvenih mreža
Surdanje s novim partnerima i sponzorima