Skupština potvrdila nova rukovodstva Sekcija HKS-a

Upravni odbor HKS-a
Kategorija vijesti
U ponedjeljak, 18.12. održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog kuharskog saveza, prva pod vodstvom novog rukovodstva.

Na sjednici Skupštine, potvrđivale su se odluke Upravnog odbora (uvodna fotografija) koji je svoju sjednicu održao 08. prosinca u Legradu. Usvojen je Program rada za 2024. godinu kao i Financijski plan te su se potvrdila nova rukovodstva Sekcija HKS-a.

Jednoglasno su izglasane i sljedeće odluke:

Prijedlog izrade predsjedničke lente zbog uobičajene prakse u ostalim Savezima i fomalnostima na predsjedničim skupovima jednoglasno je podržan.

Prijedlog da se Damira Crlenog imenuje  počasnim predsjednikom HKS-a je jednoglasno podržana

Prijedlog da se Damira Crlenog kandidira za životno djelo u WORLDCHEFS-u  je jednoglasno podržana.

Iznos članarine HKS-a za 2024. godinu je 25,00 EUR, odnosno 10,00 EUR za učenike i umirovljenike.



U nastavku Vam donosimo pregled novih rukovodstva Sekcija i Program rada za narednu godinu koji će se revidirati na sjednici Skupštine planirane za ožujak 2024.

 

Izbornici nacionalnih kulinarskih reprezentacija:

Seniori: Zlatko Novak

Juniori (U22): Ivan Đukić

Comunity catering tim: Alen Belić

Napomena: Izbornici sami biraju pomoćnike izborniku u reprezentaciji

 

Sekcija mladih:

Predsjednik: Amos Novak

1. dopredsjednik: Štorga Karlo

2. dopredsjednik: Dora Bolkovac

Tajnik: Mark Martin Kranjčević

 

Sekcija za humanitarne aktivnosti:

Predsjednik: Snježana Blažičko

Dopredsjednik: Ante Ojdanić

Dopredsjednik: Berislav Lacković

Tajnik: Branko Čukelj

 

Sekcija žena:

Predsjednik: Sandra Jadek

Dopredsjednik1: Vedrana Hrastovec Sedlar

Dopredsjednik2: Ana-Marija Stanković

Tajnik: Marija Bošnjak

 

Sekcija slastičara:

Predsjednik: Ivan Ergović

Dopredsjednik1: Saša Bešlić

Dopredsjednik2: Sandra Jadek

Tajnik: Vedrana Hrastovec Sedlar

 

Sekcija za artistiku:

Predsjednik: Ivan Đukić

Dopredsjednik1: Dražen Šafar

Dopredsjednik2: Vedrana Hrastovec Sedlar

Tajnik: Mirjana Špoljar


 

Programa rada za 2024. godinu

 

1. HRVATSKI KUHARSKI KUP 2023-24

   
HKK  Dalmacija,Solin                                                                     ožujak 2023.

HKK Istra i Kvarner,                                                                       travanj, svibanj 2023.

Finalno natjecanje:                                                       listopad, studeni2023. Osijek/Zagreb

 

2. NATJECANJA SLASTIČARA

Zlatni Orah, slastičarsko natjecanje, Slatina                                        02. ožujak 2023.

Interslast, Tuheljske Toplice,                                                    listopad 2023.– stručno pokroviteljstvo

 

3. OSTALA NATJECANJA

Conpasta, međunarodni kongres tjesteničarstva                            studeni 2023.- stručno pokroviteljstvo                

 

4. DANI HRVATSKOG KULINARSTVA – datum i mjesto održavanja će se odrediti naknadno

Državno prvenstvo kuhara,

Državno prvenstvo slastičara,

Bocuse d'Or Croatia – 2024. - kvalifikacijsko natjecanje

Kamelija kup, natjecanje za učenike završnih razreda, smjer kuhar, konobar i slastičar

Radionice Hrvatske kulinarske akademije

 

5. HRVATSKA KULINARSKA AKADEMIJA

Održati će se ukupno cca 25 radionica - Kabinet Trakošćan, Dani hrvatskog kulinarstva, gostujuće radionice

Suradnja sa strukovnim i Visokim školama, Velučilištima i fakultetima (Aspira, Opatija), Worldchefs, Paul Bocuse Institute, Bocuse d’Or winners, Limeric and Clare Education and training board – College of Further Education and Training Hospitality Campus, razmjena predavača između Saveza

Organizacija studijskih putovanja na kulinarske sajmove Sirha, Lyon (siječanj) i Sigep, Rimini (veljača)

 

6. NACIONALNA KULINARSKA REPREZENTACIJA

Kulinarska Olimpijada 2024. – nastup Catering tima i Regionalnog tima
The Worldchefs European Grand Prix 2025 – pripreme natjecatelja,

Bocuse d'Or Croatia – natjecanje za izbor hrvatskog predstavnika         
Bocuse d'Or – pripreme kandidata        
Svjetski kulinarski kup 2026. - pripreme natjecatelja

                                                                

7. ČASOPIS HKS-A HRVATSKI KUHAR

Objava 2 broja u dinamici – siječanj, kolovoz 2024. 

 

8.WORLDCHEFS

Sastanak predsjednika Kuharskih saveza Europe, 
Obilježavanje Međunarodnog dana kuhara – 20. Listopad 202.
Svjetski kuharski kongres – 20-25. Listopad 2024. - Singapur     

               

9. OSTALO

Jačanje društvenih mreža
Surdanje s novim partnerima i sponzorima

Podijeli