Časopis

Dodjela nagrada Croatian Culinary Cup

Svečanom večerom i podjelom nagrada u hotelu Westin službeno su zatvoreni Dani hrvatskog kulinarstva. 

Uz medalje najboljim kuharima i slastičarima, predsjednik Saveza, chef Erich Glavica, je uručio i počasna članstva WORLDCHEFS sucima koji su uz Hrvatski kuharski savez od samog početka - Iztok Legat iz Slovenije, Uwe Micheel iz Njemačke, Dejan Stanković iz Srbije i Gareth Jones iz Walesa.

U timskom natjecanju zlato je osvojio tim iz Rumunjske, srebro tim iz Hrvatske, a broncu tim iz Albanije.

Završili su Dani hrvatskog kulinarstva i Croatian Culinary cup 2025

U nedjelju 28, rujna su završili Dani hrvatskog kulinarstva, WORLDCHEFS natjecanje Croatian Culinary Cup i održana su još 3 masterclassa otvorena za publiku.

Zadnji dan je bio posvećen natjecanjima iz slastičarstva - otvoreni umjetnički prikaz, hladni ili topli desert, desertni pladanj i restorantski desert, te timskim natjecanjima - 3 člana nacionalnog tima pripremaju hladno predjelo, glavno jelo i desert.

Slastice su pripremali slastičari iz Bjelorusije, Rumunjske, Srbije i Hrvatske.

Timovi koji su se natjecali bili su iz Armenije, Srbije, Rumunjske i Hrvatske.

Seniori, jedan mladi tim, masterclassovi i radionice na 3. danu "Dani hrvatskog kulinarstva"

U subotu, 27. rujna, održan je 3. dan WORLDCHEFS natjecanja. Natjecali su se seniori tj. adult chefs, ali i jedan mladi tim iz Srbije koji se morao ranije vratiti za Beograd. 

Suci iz Walesa, Škotske, Slovenije, Italije, Hrvatske, Cipra, Albanije, Njemačke i Austrije pažljivo su pratili svaki korak natjecanja koji je trajao od 10 h do skoro 19 h bez pauze. U boxovima su se izmjenjivali kuhari iz Rumunjske, Albanije, Armenije, Bjelorusije, Sj. Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Heritage grill natjecanje i young chefs natjecanja na Danima hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva su objedinili nacionalna i internacionalna WORLDCHEFS natjecanja.

2. dan na Velesajmu su se natjecali kuhari iz young kategorije (rođeni poslije 2001. godine).

Prvo ikad WORLDCHEFS Heritage natjecanje je održano na inicijativu chefa Glavice, predsjednika HKS-a, s obzirom na to da je on član komisije za baštinsko kuhanje pri WORLDCHEFS-u i aktivno radi na tome kako bi se zaštitila gastronomska tradicija ne samo Hrvatske nego svake zemlje koja je dio WORLDCHEFS-a.

Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatskog kuharskog saveza i pobjednike nacionalnih i međunarodnih natjecanja

Predsjednik HKSa Erich Glavica, dopredsjednici Damir Perman i Ivan Ergović, izbornik Alen Belić, predsjednik Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza Matija Balent i tajnik David Glavica dana 1. listopada, 2025. su bili gosti predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

U njihovoj pratnji su bili pobjedici ovogodišnjeg WORLDCHEFSa natjecanja Patrik Prnjak i Amos Novak, te državni prvaci iz kuharstva Filip Klanfar i državni prvak iz slastičarstva Franjo Mikinac.

Pod pokroviteljstvom WORLDCHEFSA održana natjecanja za državne prvake

Na Zagrebačkom Velesajmu 26. i 27. rujna održana su natjecanja za državnog prvaka iz kuharstva i slastičarstva, te za titule "best adult chef" i "best young chef". Natjecanja su održana tokom WORLDCHEFS natjecanja koja su bila dio Dana hrvatskog kulinarstva 

Pobjedu u kategoriji "best adult chef" odnio je Patrik Prnjak.

"Best young chef" je Amos Novak.

Državni prvak u kuharstvu je Filip Klanfar.

Državni prvak u slastičarstvu je Franjo Mikinac.

 

Chef Lee Corke vodit će Culinary Arts & Hot Kitchen Competition Seminar u Zagrebu

Seminar će se održati 26. rujna, 2025 godine na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva.

Seminar je namijenjen sucima, ali i mentorima strukovnih škola jer sudjelovanjem ne samo da dobivaju certifikat o završenom seminaru nego i uvide u najnovije kulinarske trendove.

Seminar će voditi Chef Lee Corke koji je član Worldchefs Culinary Competitiona i predavač na natjecateljskim seminarima.

WORLDCHEFS seminari u Zagrebu

Hrvatski kuharski savez organizira dva stručna seminara namijenjena ambicioznim kuharima i slastičarima koji žele steći uvid u vrhunske standarde međunarodnih kulinarskih natjecanja i trendova. Seminari pružaju ključne informacije o trenutnim trendovima, pravilima natjecanja i kriterijima ocjenjivanja, kako bi kuharima i slastičarima pomogli da budu u toku s najnovijim trendovima.