Damir Crleni sudjelovao na sastanku predsjednika kuharskih saveza Južne europe.

Kategorija vijesti
15. kolovoza održat će se Skupština Worldchefs-a, svjetske kuharske organizacije čiji je punopravni član i Hrvatski kuharski savez. Prvobitno zamišljeno da se Skupština održi u sklopu Svjetskog kuharskog kongresa u Rusiji, zbog pandemije izazvane koronavirusom, kongres je otkazan, ali čelnici kuharskih saveza održat će Skupštinu putem zoom platforme.

U susret skupštini, u utorak 28.07. održan je i sastanak članica regije Južne Europe također preko zoom-a, kako bi se upoznali s važnim pitanjima o kojima će se raspravljati kako na spomenutoj Skupštini tako i na sastanku čelnika Saveza svih Europskih zemalja koji će se održati 01. kolovoza.
Na održanom sastanku prisutne su pozdravili predsjednik WORLDCHEFS-a, Thomas Gugler i predsjednik regije "Južna Europa" Domenico Maggi, a oboje su istaknuli važnost povezivanja i komunikacije u ovim zahtjevnim vremenima za sve, a posebno za ugostiteljsku industriju i kuhare. Predstavili su se globalni planovi za obilježavanje Međunarodnog dana kuhara , 20. listopada te kandidati za naredne europske i svjetske kongrese. Više riječi o planovima humanitarnog ogranka "Kuhari bez granica" bit će izneseno 01.08., a potvrđeno je da će se, ako se situacija popravi, sastanak europskih predsjednika održati u Škotskoj 2021. godine. Wales će biti europski predstavnik za dobivanje domaćinstva Svjetskog kuharskog kongresa 2024. godine.
Iznenađeni smo ostali odlukom da je Turski kuharski savez izbačen na 5 godina zbog falsificiranja pojedinih certifikata, dok su svi predsjednici poželjeli dobrodošlicu Albaniji, posljednjoj zemlji koja se WORLDCHEFS-u pridružila ove godine.
Svaka zemlja imala je priliku prenijeti kako se nose s novonastalom situacijom, a Hrvatska je pohvaljena za projekt on-line kuharskog natjecanja kao odličan način za okupiranje i povezivanje kuhara tijekom izolacije. 
Na sljedećim sastancima kao i Skupštini, saznat ćemo financijske detalje poslovanja, detalje kandidatura te dobitnike nagrada u kategorijama: humanitarni rad, edukacija, komunikacije, životno djelo, počasni sudac, počasni član, i dobitnika predsjedničke i Escoffier nagrade. Ujedno će se odlučivati o domaćinstvima kongresa te razmotriti statutarne promjene WORLDCHEFS-a.

Podijeli