promicanja struke kuhara i slastičara te kontinuiranog unapređenja
ugostiteljske djelatnosti u Republici Hrvatskoj.
Dani hrvatskog kulinarstva 2024., prestižna godišnja manifestacija HKS-a, održat će se od 10. do 16. studenog 2024. godine u dvorani Žatika u Poreču. Tjedan posvećen vrhunskim kulinarskim događanjima okuplja najtalentiranije kuhare, slastičare i gastronomske stručnjake iz Hrvatske i inozemstva. Program natjecanja nudi četiri uzbudljive kategorije koje pružaju priliku za isticanje i natjecanje:
- Kamelija Kup: Natjecanje namijenjeno perspektivnim srednjoškolcima, koje potiče mlade kuhare i slastičare na usavršavanje i profesionalni rast u struci.
- Državno prvenstvo u kuharstvu: Natjecanje u kojem se najbolji kuhari iz cijele Hrvatske bore za titulu državnog prvaka u kuharstvu, ocjenjujući tehničku vještinu, kreativnost i primjenu hrvatskih kulinarskih standarda.
- Državno prvenstvo u slastičarstvu: Natjecatelji se bore za prestižnu titulu državnog prvaka u slastičarstvu, prikazujući inovativne pristupe i umjetničke sposobnosti u pripremi slastica.
- Croatian Culinary Cup: Prvo internacionalno natjecanje, organizirano u suradnji s WACS-om, dodatno podiže prestiž manifestacije, dajući Danima hrvatskog kulinarstva međunarodni karakter i omogućujući posjetiteljima uvid u kulinarske trendove izvan Hrvatske.
Jedan od središnjih dijelova Dana hrvatskog kulinarstva čine stručne radionice i sajamski segment. Stručne radionice ove godine organiziraju Metro i Unilever Food Solutions, a namijenjene su kuharima, slastičarima i posjetiteljima koji žele unaprijediti svoje vještine. Kroz praktične savjete i vrhunske prezentacije, sudionici radionica dobivaju priliku učiti od najboljih u industriji te se inspirirati najnovijim kulinarskim tehnikama i inovacijama.
Dani hrvatskog kulinarstva otvoreni su za sve posjetitelje – ulaz je slobodan. Svi zainteresirani mogu se pridružiti ovom jedinstvenom događaju, koji okuplja stručnjake iz svijeta kulinarstva i ugostiteljstva, kao i mlade nade kulinarske scene. Dani hrvatskog kulinarstva pružaju priliku za sudjelovanje u bogatom programu koji slavi hrvatsku gastronomiju te omogućuju posjetiteljima da osobno dožive atmosferu vrhunskih kulinarskih natjecanja, stručnih radionica i inspirativnih sajamskih aktivnosti.
Raspored u nastavku: