Događaji

HRVATSKA DELEGACIJA NA SVJETSKOM KUHARSKOM KONGRESU U ABU DHABIJU

Njima se pridružio i Erich Glavica, predsjednik za humanitarne aktivnosti u HKS-u koji je prisustvovao sastancima ogranka „World Chefs Without Borders“. Oni su 2020. godine organizirali 2. globalni event pod nazivom „Društvena odgovornost kuhara” za Siem Reap, Kambodža. Radi se o projektu koji ima za cilj potaknuti kuhare na društvenu odgovornost, podižući svijest o tome kako kuhari mogu doprinijeti boljitku zajednice. Nositelji cijelog projekta su 100 volonterskih kuhara zemalja članica Svjetskih kuhara bez granica.

Pridružite nam se na radionicama i degustacijama u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva

Radionice će se održavati od svakog dana, od 4. do 7. travnja u popodnevnim terminima od 17:00 do 20:00 sati, a posjetitelji će imati priliku uživo učiti od renomiranih hrvatskih i međunarodnih kuhara i slastičara. Kako bi znali što sve u narednim danima možete vidjeti i naučiti u sklopu edukativnog programa manifestacije, donosimo vam kratki pregled radionica po danima.

Dani hrvatskog kulinarstva 2022. održat će se od 04. do 08. travnja - prijave u tijeku

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.


Središnji sadržaji manifestacije su:

Prijavite se na Svjetski kongres kuhara u Abu Dabi-u

Worldchefs Congress & Expo privlači tisuće delegata sa svih pet kontinenata da se umreže i prošire svoje profesionalne veze. 4-dnevni događaj sastoji se od opsežnog obrazovnog programa, prestižnog kulinarskog natjecanja Global Chefs Challenge, trgovačke izložbe i brojnih industrijskih događaja i aktivnosti, kao što su sastanci predsjednika država i kontinentalnih direktora.

Državna prvakinja u slastičarstvu osmislila originalne grofovske slastice

Suradnja dvorca Janković i Sandre Jadek započela je još u kolovozu a sve je kulminiralo slatkom večerom koja je održana u dvorcu 04. Prosinca. Između ostalih slastica, predstavljena je „Slatka grofovska priča“ – slijed od četiri premium slastice koje se mogu kušati samo u dvorcu u Suhopolju. To su Tart Elemira pl.

20. listopada, na Međunarodni dan kuhara družimo se s djecom

Tijekom posljednjih godina Worldchefs se udružio s tvrtkom Nestlé Professional kako bi podučio djecu širom svijeta o važnosti zdrave prehrane organiziranjem zabavnih radionica širom svijeta.

Neizvjesnost je još uvijek svuda oko nas. Aliono što znamo je da moramo održavati sebe i druge zdravima. Imati jak imunološki sustav i jesti hranu koja „ruši stres“ pomoći će nam kroz ova izazovna vremena. Jedan od načina da to postignemo je i pripremiti djecu za zdrav život!

Pa kao i prijašnje godine, ovogodišnja tema kampanje Međunarodni dan kuhara je Zdrava hrana za budućnost!

Udruga kuhara Varaždinske županije održat će 16. Tradicionalni piknik

Tradicionalni piknik održat će se u ponedjeljak, 03.08. na ribnjacima ŠRK „Keder“ Beletinec kod Varaždina.

Usprkos povećanim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, članovi Udruge odlučili su održat tradicionalni piknik, ali za sve koji se odazovu pozivu napominju da se pridržavaju svih mjera stožera koje budu na snazi.

Ovo 16. po redu tradicionalno i neformalno druženje okupit će članove, prijatelje i partnere spomenute udruge.