Događaji

IKA – Kulinarska Olimpijada - Četiri dana kulinarskog spektakla u Stuttgartu

"Četiri dana, više od 1.200 sudionika iz 55 zemalja i preko 7.000 jelovnika: IKA/Kulinarska olimpijada je kulinarsko natjecanje superlativa i 26. izdanje ovog događaja s dugom tradicijom postiglo je veliki uspjeh," poručili su organizatori. "Atmosfera je bila zadivljujuća i posebna od početka do kraja. Dobili smo izvrsne povratne informacije od kuhara, obožavatelja i gostiju - ponosni smo na to." Kao organizator IKA-e, Njemačka udruga kuhara (VKD) čestita pobjednicima Kulinarske olimpijade.

Proglašeni novi državni prvaci u kuharstvu i slastičarstvu

Nakon napete, dvodnevne borbe u tri kuharske kategorije, novim državnim prvakom u kuharstvu proglašen je Karlo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem.  U natjecanju slastičara, koji su također pokazivali znanje i vještine u tri kategorije, pobjedu je odnio Ivan Ergović iz Valamar Riviere i tako drugu godinu zaredom postao državni prvak u slastičarstvu. Srebro je osvojila Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog restorana The Family, a između dvoje navedenih su presudili najsitniji detalji.
 

INTERSLAST - 14.-TI INTERNACIONALNI KONGRES TJESTENIČARSTVA CONPASTA U VARAŽDINU

Hrvatska nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina, šurlice, rezanci, požiraki, fuži, taškrle, pljukanci... Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske tjesteničarske ponude.

Bocuse d'Or Croatia, revijalno izdanje - prijave u tijeku

Ovo natjecanje je edukativnog karaktera te se neće proglašavati pobjednici već će sudionici dobiti uvid u koncept natjecanja, pokazati razinu pripreme, znanja i vještina. Osigurat ćemo Vam potreban feedback za bolje nastupe na idućim izdanjima preko međunarodnih ocjenjivača koje će predvoditi Christian André Pettersen, pobjednik Europskih kvalifikacija (2018. i 2020.) i dvostruki osvajač trećeg mjesta u finalu Bocuse d'Or-a u Francuskoj..

Otvorene prijave za kuharska i slastičarska natjecanja u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se po 15 puta. Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

Otvorene prijave za Zlatnu jabuku - kulinarska revija

Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije poziva Vas na 17. Zlatnu jabuku - revijalno natjecanje.

Sve potrebne informacije nalaze se u nastavku teksta kao i u pozivnim pismima koje možete prezeti ispod teksta.
Prijavnicu za sudjelovanje također preuzmite u rubrici "dokumenti" ispod teksta.

 

TEMA svih Kategorija :po izboru ili za koje ste se prijavili za DHK-a u Osijeku

20 GODINA HRVATSKOG KUHARSKOG SAVEZA

U proteklih 20 godina Savez je kroz brojne kulinarske manifestacije prije svega promovirao struku,  uspješno predstavljao kuhare i slastičare u velikom broju hrvatskih gradova, te s njima predstavljao Hrvatsku na prestižnim međunarodnim kulinarskim događanjima i natjecanjima. 

Od samog početka, primarni cilj Saveza bio je okupljanje te edukacija kuhara i slastičara uz očuvanje gastronomske baštine Republike Hrvatske, a isti se održao do danas.

Međunarodna izložba bučinih ulja

Ovom su prigodom najboljim proizvođačima uručene nagrade, dok je šampionom izložbe proglašen PG Josip Žmegač. U Varaždinskoj županiji proizvodi se „Varaždinsko zelje“ i „Zagorski bagremov med“ kao zaštićena oznaka izvornosti te „Varaždinski klipič“, „Zagorski puran“, „Zagorski mlinci“ i „Zagorski štrukli“ / „Zagorski štruklji“ kao zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla.

Ovog vikenda posjetite najslađu manifestaciju: Virovsku prkačijadu

Idejni začetnik manifestacije je novinar porijeklom iz Virja Stjepan Odobašić koji je poznati promotor kulinarstva i slastičarstva u ovome dijelu Europe. Na njegovu inicijativu u Virje svake godine dolaze sudionici iz različitih zemalja svijeta od kojih su mnogi poznati na svjetskoj razini, a njihovi nastupi i slastice koje pripremaju posjetiteljima nerijetko izgledaju vrlo egzotično. Tako će ove godine na Virovskoj prkačijadi sudjelovati gosti iz čak sedam zemalja, i to Armenije, Brazila, Australije, Palestine i Izraela, te naši susjedi iz Bosne i Hercegovine i Mađarske.