Izabrano novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2019. - 2023.

Kategorija vijesti
Na sjednici izborne skupštine, održanoj 22. studenog 2019. u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, izabrano je novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza.

Skupština HKS-a je početkom godine izglasala odluku o provedbi elektroničkog glasovanja za predsjednika i dva dopredsjednika HKS-a te su glasovanju mogli pristupiti svi redovni i potporni članovi HKS-a koji su uplatili članarinu do 01. rujna 2019 godine. Glasovanje se provodilo putem internetske stranice kuhar.hr, a svi članovi koji su ostvarili pravo glasa o tome su dobili obavijesti i mogli su obrascu za glasovanje pristupiti u periodu od 08. studenog 2019., u 14:00 sati do 15. studenog 2019. do 14:00 sati.

Članovi koji su ispunili gore navedene uvjete sudjelovali su u izboru za predsjednika i dva dopredsjednika, no s obzirom kako niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu glasova, sukladno čl. 37. Statuta HKS-a, u drugi krug izbora su ušla po 2 kandidata koji su osvojili najveći broj glasova za predsjednika i po 2 kandidata za svakog dopredsjednika. Drugi krug glasovanja je održan na sjednici Izborne skupštine HKS-a, dok su pravo glasa imali samo fizički prisutni članovi Skupštine.

Temeljem kandidatura zaprimljenih do 01. studenog 2019. i rezultata prvog kruga izbora za predsjednika i dva dopredsjednika, Skupština HKS-a je natpolovičnom većinom glasova svih prisutnih članova Skupštine izglasala sljedeće rukovodstvo:

Predsjednik HKS-a: Damir Crleni

Dopredsjednici HKS-a: Branko Čukelj i Ivica Ljubek

Na prijedlog novog rukovodstva, na Izbornoj skupštini HKS-a ujedno je izglasan novi sastav Upravnog odbora koji čine: Damir Crleni, Ivica Ljubek, Branko Čukelj, Dražen Đurišević, Bojan Bohorč, Ivan Đukić, Ante Ojdanić, Marinko Jurešić i Nikolina Lončar.

Do 01. studenog 2019. također su prikupljane kandidature Udruga članica HKS-a za prijedlog članova Nadzornog odbora i Časnog suda te je Skupština potvrdila sljedeći sastav istih:

Nadzorni odbor: Jozo Gale, Branko Žufika, Dražen Šafar, Zdenko Perčinić i Grozdana Bohorč.

Časni sud: Petar Papić, Andrej Kristek, Anđelko Levanić.

Galerija slika

Podijeli