Zlatna jabuka, 4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se 14. i 15. travnja

Kategorija vijesti
Četvrto kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije u razdoblju od 14. do 16. travnja u restoranu Barun Trenk – BOSO u Vinkovcima.

Hrvatski kuharski kup je svojevrsni festival u cjelinu povezanih kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

Hrvatski kuharski kup je ciklus od pet zasebnih natjecanja od kojih se prvo održava krajem turističke sezone u listopadu, a posljednje u svibnju, odnosno prije početka nove turističke sezone. Na taj način omogućeno je svim zainteresiranim sudionicima, pa i onima iz obalnih krajeva da sudjeluju na svim natjecanjima te osvoje titulu pobjednika kupa i prestižnu „kristalnu kuhaču“.

Sudionici natjecanja su isključivo članovi HKS-a, kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja. Natjecanje je pojedinačno, a svaki natjecatelj može imati jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.

Pravila Hrvatskog kuharskog kupa možete pronaći ovdje 

Propozicije i program 4. kola – Zlatna lipa preuzmite ovdje

Prijavnicu za Zlatna lipu preuzmite ovdje

Podijeli