Edukacije

Judging Seminar s Gertom Klötzkeom!

Kao certificirani sudac Worldchefs-a i bivši predsjednik Odbora za kulinarska natjecanja iste organizacije, Gert je svojim znanjem i iskustvom inspirirao generacije kuhara. Njegova impresivna karijera uključuje vođenje švedske kulinarske reprezentacije do pobjeda na Kulinarskoj olimpijadi 2000. i 2004. godine, mentoriranje europskih timova te treniranje finske nacionalne ekipe, koja je osvojila drugo mjesto na Kulinarskoj olimpijadi 2016. godine.

Dani hrvatskog kulinarstva u Poreču - Hodogram

Dani hrvatskog kulinarstva 2024., prestižna godišnja manifestacija HKS-a, održat će se od 10. do 16. studenog 2024. godine u dvorani Žatika u Poreču. Tjedan posvećen vrhunskim kulinarskim događanjima okuplja najtalentiranije kuhare, slastičare i gastronomske stručnjake iz Hrvatske i inozemstva. Program natjecanja nudi četiri uzbudljive kategorije koje pružaju priliku za isticanje i natjecanje:

- Kamelija Kup: Natjecanje namijenjeno perspektivnim srednjoškolcima, koje potiče mlade kuhare i slastičare na usavršavanje i profesionalni rast u struci.

Hrvatski kuharski savez podržao Društvo osoba s invaliditetom Varaždin na Danu otvorenih vrata

Ova hvalevrijedna manifestacija okupila je mnoge sudionike i pružila nezaboravno iskustvo svima prisutnima.

Program je bio bogat sportskim aktivnostima, među kojima je posebno zanimljivo bilo boćanje. Boćanje, poznato i kao balote ili bućanje, tradicionalni je sredozemni sport koji ima duboke korijene u hrvatskoj kulturi. Sudionici su se natjecali u ovom sportu, a atmosfera je bila ispunjena veseljem i prijateljskim natjecanjem.

Proglašeni novi državni prvaci u kuharstvu i slastičarstvu

Nakon napete, dvodnevne borbe u tri kuharske kategorije, novim državnim prvakom u kuharstvu proglašen je Karlo Štorga iz varaždinskog restorana Bedem.  U natjecanju slastičara, koji su također pokazivali znanje i vještine u tri kategorije, pobjedu je odnio Ivan Ergović iz Valamar Riviere i tako drugu godinu zaredom postao državni prvak u slastičarstvu. Srebro je osvojila Vedrana Hrastovec Sedlar iz varaždinskog restorana The Family, a između dvoje navedenih su presudili najsitniji detalji.
 

INTERSLAST - 14.-TI INTERNACIONALNI KONGRES TJESTENIČARSTVA CONPASTA U VARAŽDINU

Hrvatska nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina, šurlice, rezanci, požiraki, fuži, taškrle, pljukanci... Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske tjesteničarske ponude.

Bocuse d'Or Croatia, revijalno izdanje - prijave u tijeku

Ovo natjecanje je edukativnog karaktera te se neće proglašavati pobjednici već će sudionici dobiti uvid u koncept natjecanja, pokazati razinu pripreme, znanja i vještina. Osigurat ćemo Vam potreban feedback za bolje nastupe na idućim izdanjima preko međunarodnih ocjenjivača koje će predvoditi Christian André Pettersen, pobjednik Europskih kvalifikacija (2018. i 2020.) i dvostruki osvajač trećeg mjesta u finalu Bocuse d'Or-a u Francuskoj..

Otvorene prijave za kuharska i slastičarska natjecanja u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva

Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se po 15 puta. Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, svekolika afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

Održan prvi webinar "Uvod u natjecateljske standarde"

Gert je certificirani je sudac Worldchefs i bivši predsjednik Odbora za kulinarska natjecanja u Worldchefs-u.  Osvojio brojne nagrade na međunarodnoj kulinarskoj sceni, uključujući kuhar godine u Švedskoj i prva mjesta na Kulinarskoj Olimpijadi 2000. i 2004. Također je gastronomski savjetnik za Nobelovu zakladu i počasni doktor na Sveučilištu Umeå, gdje obnašao je dužnost profesora gastronomije.

Gostujuće predavanje na Odjelu Prehrambene tehnologije Sveučilišta Sjever

Na temelju svog dugogodišnjeg iskustva predavač je upoznao studente s organizacijom rada u ugostiteljstvu dajući naglasak na objašnjenja tradicionalnog i modernog pristupa gastronomiji, odabiru namirnica i ponudi. Osvrnuo se i na ugostiteljske objekte sa Michelinovim zvjezdicama i podjelom istih.