Pripreme Regionalnog i Community Catering tima za IKA Kulinarsku olimpijadu

Kategorija vijesti
Uz pripremu natjecanja u sklopu manifestacije Dana Hrvatskog kulinarstva koja nas očekuje u Varaždinskim Toplicama u periodu od 18. - 22. studenog, Hrvatski kuharski savez se zajedno s kuharima i slastičarima priprema za nastup na jednom od najstarijih i najvećih međunarodnih kulinarskih natjecanja - IKA Kulinarskoj olimpijadi koja će se održati u veljači 2020. godine u Stuttgartu. IKA Kulinarska olimpijada održava se već preko 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih svjetskih kontinenata.

Uz članove Nacionalnog seniorskog tima te individualne natjecatelje, Hrvatsku će na IKA Kulinarskoj olimpijadi u Stuttgartu 2020. predstaviti i Regionalni tim Varaždinske županije te Community Catering tim. Natjecatelji obaju timova već su započeli sa zahtjevnim pripremama za nadolazeće natjecanje. 

Za Regionalni tim Varaždinske županije ovo će biti četvrto predstavljanje na ovom prestižnom natjecanju na kojemu je 2016. godine sudjelovalo preko 2000 kuhara i slastičara iz 59 zemalja svijeta. 

Regionalni tim će predstavljati sljedeći članovi:
Ivan Tomas   (Restoran Fontana Crnković)  - kuhar
Vanja Orban   (Restoran Miramare, Valamar)  - kuhar
Radio Rodeš   (Hotel Turist Varaždin)  - kuhar
Amos Novak   (Hotel Turist Varaždin)  - kuhar
Katarina Filipašić   (Hotel Minerva Varaždinske Toplice)  - slastičar
Lorena Šoš   (Hotel Turist Varaždin)  - pomoćnik
Nikolina Butko   (Hotel Trakošćan, Trakošćan)  - pomoćnik
Valentina Šimunek   (Hotel Minerva Varaždinske Toplice)  - pomoćnik

Community Catering tim, uz kapetana Ericha Glavicu (CHEF.hr) koji je ujedno i WorldChefs-ov certificirani sudac B kategorije, sudjeluju i sljedeći članovi:

Armin Muratović  ( Uniworld River Cruise)  - kuhar
Antonio Bukvić    ( Nautic restaurant)  - kuhar
Vedran Blažević  ( Catering tim Majetić)  - slastičar

Timovima želimo puno uspjeha u daljnjim pripremama kako bi bili u mogućnosti što bolje prezentirati vlastita kulinarska umijeća te promovirati hrvatsku gastronomiju na svjetskoj razini.

Galerija slika