Pred nama je 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva - PROGRAM S IMENIMA NATJECATELJA

Kategorija vijesti
U ponedjeljak 04. travnja 2022. godine počinje 14. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva. Dani hrvatskog kulinarstva ponovno se vraćaju u kongresnu dvoranu Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama koje će postati mjesto susreta za mnogobrojne domaće i inozemne kuharske i slastičarske majstore.

Već poznata manifestacija namijenjena je kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela. Natjecanjem u brojnim kategorijama i potkategorijama svi dobivaju jednaku priliku u predstavljanju svojih ambicija i kreativnosti.


Glavni sadržaji ovogodišnjeg izdanja su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup. 


Osim natjecanja koja su otvorena za javnost, na Danima hrvatskog kulinarstva svakodnevno će se od 17:00 sati održavati i besplatne radionice, prezentacije i degustacije za sve zainteresirane amatere, ali i one s predznanjem u kulinarstvu i slastičarstvu.
Slastičari i kuhari natjecateljskog duha moći će u nekoliko kategorija odmjeriti svoje vještine, kreativnost i poznavanje tehnika. Proglašenje slastičarskog prvaka će se održati u utorak, a novog kuharskog prvaka otkrivamo u četvrtak. Pobjednici osvajaju prestižnu titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu, odnosno slastičarstvu.


Kuhari s najvećim ambicijama će se natjecati u sklopu Bocuse d'Or-Croatia 2022, a pobjedniku, čije proglašenje će biti u četvrtak, pripada ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.
Novim generacijama, učenicima srednjih strukovnih škola, pruža se prilika pred žirijem pokazati naučene tehnike i novi pristup kulinarskom izričaju, natjecanjem u kategorijama 12. Kamelija kupa. One najbolje čekaju vrijedne nagrade brojnih sponzora, između ostalog stipendije visokog kulinarskog učilišta Aspira.


Dio bogatog programa manifestacije su i brojne besplatne kulinarske radionice, edukacije i degustacije koje će se održavati od 04. do 07. travnja od 17:00 do 19:30 sati. Tako će se npr. u ponedjeljak, 04. travnja, održati radionica izrade savršenih glazura i kreativne obrade šećera, a od 17:30 sati u restoranu Diana objekta Minerva kreće i degustacija slastica nastalih u sklopu slastičarskih i Kamelija kup natjecateljskih kategorija po izričito pristupačnim cijenama. 


Radionice modernih kulinarskih tehnika u preostalim danima voditi će brojni renomirani kuhari iz Hrvatske i drugih zemalja, između ostalog, Grčke, Italije i Slovenije. Dobrodošli su svi gurmani i zaljubljenici u gastronomiju, neovisno o predznanju, a sav program će se odvijati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.

Manifestacija završava u petak, 08. travnja 2022., a detaljan program možete preuzeti ispod teksta.
 

Galerija slika

Podijeli