DAN ISPUNJEN NAPETIM NATJECANJIMA I ZANIMLJIVIM RADIONICAMA

Kategorija vijesti
Kraju smo priveli i treći dan manifestacije. U središtu pozornosti je bilo Državno prvenstvo kuhara, a natjecatelji su predstavili svoje kulinarsko umijeće i kreativnost u sljedećim kategorijama: umjetnost kuhanja, fingerfood i svečani meni, kulinarska artistika i Hrvatska kulinarska baština. Snagu tima su pokazali u ekipnom natjecanju sa zadatkom kreiranja hladne plate.

Edukativni program današnjeg dana je bio rezerviran za međunarodne okuse i Masterclass radionice. Renomirana slovenska kuharica i slastičarka Alma Rekič nas je povela na putovanje okusima Slovenije, a družili smo se i sa grčkom cheficom Magdalini Tsitsinoudi u Masterclass radionici “Okusi Grčke”. Uz to nam je naš cijenjeni dugogodišnji sponzor Podravka priredila degustacijsku radionicu koristeći najnovije proizvode, a zastupnik za Big Green Egg Hrvatska i lider na Hrvatskom tržištu za eko ugljen, SomMar Adria d.o.o., pripremio jedegustacijski roštilj na modelu vodećeg svjetskog grilla.


Sutra su na redu kuharska natjecanja u kategorijama „Toplo glavno jelo“, „Carving uživo“ i „Mistery box“ u kojoj kuhari dobivaju namirnice iznenađenja te kreiraju jela bez prethodnog smišljanja recepta. Počinje i natjecanje Bocuse 'dOr Croatia 2022 u kojem se najodvažniji kuhari bore za mjesto predstavnika na prestižnom natjecanju Bocuse 'dOr Europe. U večernjim satima će se održati svečana dodjela medalja na kojoj otkrivamo novog Kuharskog prvaka države i predstavnika Hrvatske na spomenutom natjecanju Bocuse 'dOr Europe.


Na radionicama nastavljamo putovanje međunarodnim kuhinjama, a Masterclass “Okusi Italije” donosi nam vrhunski chef i dobitnik zlatne medalje na Kulinarskoj olimpijadi IKA u Stuttgartu 2020. godine, GianlucaTomasi, ujedno i generalni manager Talijanske kulinarske reprezentaije. Uz njegovu radionicu o mediteranskoj talijanskoj kuhinji, posjetitelji će moći prisustvovati Okruglom stolu sa svjetski priznatom cheficom Ljubicom Komlenić koja također godinama boravi, kuha, sudi i orgniziraMichelin evente  u Italiji. Poručuje nam da se naoružamo pitanjima, posebice vezano na Michelin standarde. Ni okusi Hrvatske neće ostati zapostavljeni jer nam u posjet dolaze i predstavnici iz općine Trnovec kako bi pripremili svoju poznatu i voljenu trnovečku makovnjaču, a Podravka nam ponovno priređuje degustacijsku radionicu kako bi nastanak svih kuharskih kreacija mogli pratiti siti.

Pozivamo sve da nam se pridruže u posljednjem danu ispunjenom adrenalinom, natjecanjima, kulinarskim radionicama i napetim proglašenjima!
 

Podijeli