Pregrada je domaćin sljedećeg kola Hrvatskog kuharskog kupa

Kategorija vijesti
Pred nama je natjecanje četvrtog kola 14. po redu Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom „Kulinarski kup Slavka Večerića“ koje će se održati 27. i 28. rujna u Pregradi, rodnom mjestu ovog proslavljenog hrvatskog kuhara koji nas je zauvijek napustio u 2017. godini. 

Kuharski kup Slavka Večerića održava se drugu godinu za redom u sklopu 49. lokalno-tradicijske manifestacije manifestacije “Branje grojzdja” čiji je cilj njegovanje tradicionalnih običaja Hrvatskog zagorja vezanih uz berbu grožđa. Svake godine manifestacija je popraćena bogatim enološkim, turističkim, zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima, dok održavanje natjecanja Kulinarskog kupa upotpunjuje manifestaciju u segmentu gastronomije.  

I ovoga puta će u fokusu održavanja natjecanja Kupa biti prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude uz promociju hrvatskih proizvoda i lokalne tradicionalne kuhinje. Natjecatelji će ponovno dobiti priliku za afirmaciju, razmjenu novih znanja i iskustva u području gastronomije, a najbolje ujedno očekuju i novčane nagrade te nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza.

Na natjecanju mogu sudjelovati svi kuhari, bez obzira na mjesto zaposlenja, a natječu se pojedinačno uz maksimalno jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.

Svakako vrijedi spomenuti kako sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, najbolji pojedinci ostaju u fokusu kulinarskog izbornika te ostvaruju mogućnost ulaska u Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju koja se svake godine predstavlja na prestižnim svjetskim kulinarskim natjecanjima kao što su poput Svjetski kulinarski kup, Kulinarska olimpijada, Bocuse d’Or, Global Chefs Challenge i sl.

Zadatak ovogodišnjeg natjecanja je pripremiti hladnu platu od svinjskog filea i čvaraka, toplo glavno jelo od purećih prsiju i vrganja te desert od buče (po izboru), kruška i grožđa.

Detaljne propozicije te program možete preuzeti u nastavku, dok se prijaviti možete putem ove prijavnice.

Podijeli