Kako obilježiti 20. listopad, Međunarodni dan kuhara

Već dugi niz godina u suradnji s našom krovnom organizacijom Worldchefs, 20. listopada obilježavamo Međunarodni dan kuhara. Od 2004. godine Worldchefs se zalaže za korištenje Međunarodnog dana kuhara za proslavu naše plemenite profesije, uvijek se sjećajući da je naša dužnost prenijeti svoje znanje i kulinarske vještine sljedećoj generaciji kuhara s osjećajem ponosa i predanosti kao zalog u budućnost.

Tijekom posljednjih godina Worldchefs se udružio s tvrtkom Nestlé Professional kako bi podučio djecu širom svijeta o važnosti zdrave prehrane organiziranjem zabavnih radionica širom svijeta.

Neizvjesnost je svuda oko nas, nikad više nego danas. Ova teška vremena mogu nas ostaviti s osjećajima tjeskobe i stresa. Ono što znamo je da moramo održavati sebe i druge zdravima. Imati jak imunološki sustav i jesti hranu koja „ruši stres“ pomoći će nam kroz ova izazovna vremena. Jedan od načina da to postignemo je i pripremiti djecu za zdrav život!

Ovogodišnja tema kampanje Međunarodni dan kuhara je Zdrava hrana za budućnost!

Uz vaše sudjelovanje, Worldchefs će zajedno slaviti širom svijeta i učiniti Međunarodni dan kuhara 2020. najboljom godinom do sada! Kako bismo osigurali zdrav planet za buduće generacije, od vitalne je važnosti da svoju djecu počnemo podučavati o utjecaju koji proizvodnja i konzumacija hrane zapravo ima na okoliš. Iz tog razloga naša je tema za Međunarodni dan kuhara ove godine usmjerena na održivost i okoliš.

Želimo iskoristiti ovu priliku da djecu naučimo zdravoj prehrani puštajući im da budu kreativni u hrani. Uz doprinose Vas kuhara i slastičara, djeca će moći stvarati recepte od zdrave hrane, pomažući im u učenju djece o zdravoj hrani za budućnost.
 

KAKO MOŽETE SUDJELOVATI?

Svi su kuhari iz cijelog svijeta pozvani da ugoste vlastitu radionicu Zdrava hrana za budućnost u vašoj regiji.
To može biti događaj za Vašu  djecu ili događaj za 300 djece jer svako je dijete važno i važno je podijeliti priliku za učenje i uživanje u zdravoj hrani!

Za vas je pripremljen priručnik sa svime što vam treba za vođenje radionice Međunarodnog dana kuhara, upute i materijali, zabavni zdravi recepti, prekrasne ilustracije i nacrti kuharskih kapa za najmlađe koje sami mogu izrezati i zaljepiti, neophodni obrasi i savjeti za društvene mreže. Sve možete besplatno preuzeti na sljedećem linku: https://www.internationalchefsday.worldchefs.org/  (dostupno na engleskom jeziku). Priručnik naravno nije obavezan jer vjerujemo da znanja usmjerena na održivost i okoliš kao i zdrave recepte našeg podneblja možete uspješno prenijeti na najmlađe.

Pozivamo Vas da se aktivirate, stupite u kontakt sa školama i vrtićima u Vašoj lokalnoj zajednici i iskoristite ovu priliku na predloženi način. Odvojite malo svog vremena za budućnost i promociju profesije, educirajte sebe, svoje osoblje, učenike, i svoju zajednicu jer sa znanjem možemo odgovornije kreirati pravilnu edukaciju za mlade kuhare i slastičare.           

Ako planirate biti domaćin radionice Zdrava hrana za budućnost 20. listopada 2020. ili približno tog datuma, slobono nas kontaktirajte ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć na hks@kuhar.hr, a svakako nas obavijestite slikom i tekstom o održanim radionicama koje ćemo rado prenijeti na našem portalu, časopisu i društvenim mrežama.

Fotografije možete i sami objavljivati putem društvenih  mreža koristećii hashtag kampanje: #hrvatskikuharskisavez #worldchefs  #internationalchefsday2020 #InternationalChefsDay #HealthyKids #hks

Ukoliko niste u mogućnosti aktivirati se povodom ove hvale vrijedne akcije proslijedite informaciju u vrtiće i škole u Vašoj okolini, priručnici koji se mogu preuzeti na https://www.internationalchefsday.worldchefs.org/ dovoljno su kvalitetni da vrtići i škole sami mogu obilježiti ovaj naš poseban dan.

Pripremite se za pridruživanje kuharima iz cijelog svijeta dijeljenjem i stvaranjem velikog utjecaja s djecom u vašoj zajednici 20. listopada 2020.

Svim kuharima Lijepe naše i dragim nam kolegama u cijelom Svijetu želimo sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara“.

 

Galerija slika

Podijeli