Dani hrvatskog kulinarstva 2023. - KAMELIJA KUP

Dani Hrvatskog kulinarstva središnja je nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava po petnaesti puta. Po prvi puta održat će se u Osijeku, u novoizgrađenom Gospodarskom centru u razdoblju od 20. do 24. studenog.

Cilj manifestacije je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napretka kuhara i slastičara, doprinos stvaranju kvalitetne stručne radne snage, poticanje interesa za deficitarna zanimanja, podizanje kvalitete ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, edukacija kuhara i slastičara, afirmacija kuharske i slastičarske struke i promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.

Središnji sadržaji manifestacije su 15. Državno prvenstvo kuhara, 10. Državno prvenstvo slastičara, 13. natjecanje učenika Kamelija kup te Bocuse d’Or - Croatia - revijalno natjecanje, a natjecateljski dio popratiti će brojne radionice eminentnih domaćih i stranih kulinarskih stručnjaka te predavanja namijenjena stručnom usavršavanju za sva ugostiteljska zanimanja.

Suorganizator ovogodišnje manifestacije je Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola iz Osijeka. Natjecanje učenika Kamelija kup ove godine se održava pod pokroviteljstvom regionalnog centra kompetentnosti u okviru EU projekta RCK VirtuOS.

U nastavku preuzmite pozivno pismo i propozicije učeničkog natjecanja Kamelija kup dok prijavnicu možete ispuniti ovdje. Prijave za učenike zaprimaju se do 15. listopada.
 
Vidimo se u Osijeku!

Galerija slika

Podijeli