Damir Crleni

Damir Crleni predsjednik je Hrvatskog kuharskog saveza te je prvi je Državni prvak u kuharstvu, osvojivši tu titulu 2004. godine na Prvom nacionalnom prvenstvu kuhara u Opatiji.

Još od 1991. pa sve do danas na mjestu je šefa kuhinje u hotelu Turist u Varaždinu od kuda je niknulo još nekoliko kasnijih državnih prvaka. Funkciju predsjednika Hrvatskog kuharskog saveza vrlo aktivno obnaša od 2006. godine. Na izbornoj Skupštini HKS-a u studenom 2011. godine ponovo je  izabran za predsjednika Saveza na mandat od 4 godine, dok je od 2004. godine voditelj Hrvatske kulinarske akademije (HKA) Hrvatskog kuharskog saveza u Trakošćanu. Od 2004. do 2006. godine obnašao je funkciju predsjednika Udruge kuhara Varaždinske županije te je od iste godine i član sekcije ocjenjivača pri HKS-u. U članstvu je još i kod komisije Obrtničke komore za zvanje majstor kuhar, radne skupine Strukovne agencije za obrazovanje za zanimanje kuhar, Nacionalne kulinarske reprezentacije Hrvatske, sektorskog vijeća ASOO  pri  Ministarstvu obrazovanja. Samostalni je autor kuharice „Okusi Varaždinskog kraja“ iz 2005. godine kao i  knjižice recepata „Jela od zagorskog purana“ iz 2007. godine.

Kao jedan od suosnivača i predsjednik HKS – a učinio je značajne korake u stvaranju reputacije Saveza, promociji struke kao i uključivanje novih članova posebice mladih, perspektivnih kuhara.